Šport > Moto športi
2970 ogledov

Legendarni voznik Formule 1 znova na intenzivni negi

Alessandro Zanardi BMW EPA
Zanardija so morali vrniti na intenzivno nego.

Nekdanjega dirkača formule 1 in serije cart ter uspešnega paraolimpijca Alessandra Zanardija, ki se je težko poškodoval v nesreči z ročnim kolesom, so v torek preselili v poseben nevrološko-rehabilitacijski center v Comu, kjer pa ni ostal dolgo. Stanje se mu je poslabšalo, tako da so ga že namestili na intenzivni negi bolnišnice v Milanu.

alex zanardi cestna dirka | Avtor: EPA EPA

"Nevrorehabilitacija se ni začela po željah. Njegovo klinično stanje je postalo nestabilno, zato je moral spet na intenzivno nego," so v izjavi za javnost zapisali predstavniki bolnišnice Valduce v Comu, ki vodi rehabilitacijsko kliniko Villa Beretta, kamor so v torek iz Siene odpeljali Zanardija.

Nekdanji dirkač in odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici v Sieni pa je moral prestati tri operacije.

alex zanardi | Avtor: EPA EPA

Zanardi je v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Kot dirkač ameriške serije cart je leta 2001 na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Šport: Velik korak: eden največjih športnikov na svetu za božič v domači oskrbi - Alex Zanardi Premeščen Šport Takšno je zdaj Zanardijevo zdravstveno stanje Reševalni helikopter Huda nesreča Šport Nekdanji voznik F1 s helikopterjem prepeljan v bolnišnico Stanje je resno Šport Nič več informacij o stanju Zanardija Alex Zanardi Huda nesreča Šport Nove informacije o stanju italijanskega heroja Alex Zanardi Italija v šoku Šport Heroj nacije in velik borec se bori za življenje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice