Šport
21 ogledov

Alex Zanardi – zmagoslavje športnega duha

alex zanardi Reuters
Nekdanji dirkač formule 1 Alessandro "Alex" Zanardi, ki je pred 11 leti ostal brez nog, je nastopil na paraolimpijskih igrah v Londonu in dosegel izreden uspeh, osvojil je namreč zlato kolajno v kolesarjenju z rokami.

Alessandro Zanardi je leta 2001 na dirki serije Cart, ki se zdaj imenuje Champ Car World Series, na nemškem Lausitzringu skoraj izgubil življenje, v nesreči pa je ostal brez obeh nog. A to mu več kot očitno ni odvzelo volje do športa. Nekdanji dirkač Williamsa in Lotusa je najprej s protezami dirkal v prvenstvih turnih avtomobilov, leta 2007 pa je sedel na tricikel za kolesarjenje z rokami – letos se v Londonu v tej disciplini veseli velikega uspeha.

Dirka, dolga 16 kilometrov, je bila na slovitem dirkališču Brands Hatch, kjer je bila pred leti tudi dirka formule 1. Zanardi je zmagal s časom 24:50,22 in s prednostjo 27 sekund pred Nemcem Norbertom Mosandlom. Tretji je bil Američan Oscar Sanchez, ki je za Zanardijem zaostal 45 sekund.

"Občutek je neverjeten. Sem zelo, zelo srečen, ker sem dosegel takšen rezultat," je bil zadovoljen legendarni Zanardi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.