Šport
17 ogledov

Pistorius se je opravičil zmagovalcu

Alan Oliveira oscar pistorius EPA
Atlet Oscar Pistorius, ki ga je v teku na 200 m na paraolimpijskih igrah v Londonu premagal Alan Oliviera, se je opravičil za izjave, ki jih je dal po koncu obračuna. ''Nikoli nisem želel zmanjšaiti teže in pozornosti, ki jo morajo imeti zmagovalci tekmovanj,'' je povedal Južnoafričan.

Alan Oliveira oscar pistorius | Avtor: EPA EPA
Južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je kot prvi športnik z umetnimi nogami nastopil na olimpijskih igrah v Londonu in je na paraolimpijskih igrah v britanski prestolnici ostal brez prvega načrtovanega zlata, se je že opravičil za izjave, ki jih je dal po tem, ko ga je v teku na 200 metrov premagal Brazilec Alan Oliveira.

Petindvajsetletni Južnoafričan se je po porazu na pol stadionskega kroga pritoževal, da ima Mednarodni paraolimpijski komite (IPC) taka pravila, ki omogočajo, "da lahko atleti 'zrastejo' v neverjeten višave in imajo neverjetno dolge korake.'' Takoj po nastopu je dodal, da "to ni bila poštena tekma".

"Nikoli nisem želel zmanjšati teže in pozornosti, ki jo morajo imeti zmagovalci tekmovanj. Zato se opravičujem zaradi napačnega časa, ki sem ga uporabil za komentarje takoj po sinočnji tekmi. Še vedno sem prepričan, da problemi obstajajo in jih bomo reševali v pogovorih z IPC. Napačno pa je, da sem svoje pomisleke izrazil takoj, ko sem stopil s tekaške steze. To je bil trenutek Alanovega slavja (Oliveire), ki mu ob tej priložnosti ponovno izrekam vse priznanje za dosežek," je v sporočilu za javnost zapisal Pistorius.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.