Šport
248 ogledov

Najbolj zanimivi citati olimpijskih iger

oscar pistorius london 2012 proteza EPA
Z veliko zaključno slovesnostjo so se naposled končale olimpijske igre v Londonu. V preteklih dveh tednih so nas športniki navduševali s svojimi rezultati, nekateri pa tudi z izjavami. Preberite najbolj zanimive.

Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m | Avtor: EPA EPA
Tridesete olimpijske igre v Londonu so se poslovile v velikem slogu, saj je na zaključni slovesnosti mrgolelo zvenečih imen britanske glasbene industrije. Proti koncu je sledila predstavitev Ria de Janeira, kjer bo olimpijski ogenj spet zaživel čez štiri leta. Še preden pa svojo pozornost preusmerite v Brazilijo, si oglejte nekatere najzanimivejše izjave vrhunskih športnikov med igrami v britanski prestolnici.

''Zato sem prišel. Zdaj sem legenda,'' je po osvojitvi treh zlatih olimpijskih kolajn povedal jamajški sprinter Usain Bolt.

ivano balić rokomet hrvaška london | Avtor: EPA EPA
''Pritiska ni bilo. Pridite igrat v mojo državo in boste videli, kaj je pritisk. Ciljajo te z opekami,'' je po polfinalnem porazu Hrvaške proti Franciji na rokometnem turnirju povedal Ivano Balić.

''Želel sem si zlato medaljo za obe moji deklici, ki sta na poti. Vsak čas lahko prideta,'' je povedal Mo Farah, prvi britanski tekač, ki je slavil v teku na 5000 in 10 tisoč metrov.

''Težko je opisati v angleščini, še težje v švedščini,'' je povedal na Švedskem rojeni trener ameriške ženske nogometne reprezentance, ki je zlato kolajno osvojila na stadionu Wembley pred 80 tisoč gledalci.

oscar pistorius london 2012 proteza | Avtor: EPA EPA
''Pripravljen sem se boriti z vsakim, ki prestopi črto. Tudi če pride angleška kraljica,''
je po osvojitvi zlate kolajne povedal borec Jason Burrougs.

''Mama je zjutraj vedno govorila: 'Carl, obuj si čevlje, Oscar, nadeni si proteze. Med odraščanjem nisem imel občutka, da sem invalid. Mislil sem, da imam le drugačne čevlje,'' je razkril invalidni atlet Oscar Pistorius.

jonathan alistar bronwlee triatlon london | Avtor: EPA EPA
''Zagledal sem tablo s številko 31 in pomislil, da je moj brat dobil kazen. Mislil sem si 'Kakšen idiot si, Alistair, dobil si kazen'. Nato sem pogledal na roko in ugotovil, da je 31 moja številka,''
je povedal Jonathan Brownlee, ki je osvojil bronasto odličje v triatlonu. Njegov brat Alistair je osvojil zlato.

''Upam, da ta medalja navdihne otroke, da odložijo pištole in nože in raje oblečejo kratke hlače,'' je po zmagi v hitri hoji na 20 kilometrov povedal Erick Barrondo.

''Žensko telo je mojstrovina. Vsak si želi gledati žensko telo, še posebej v atletskih športih,'' je izjavila Avstralka Natalie Cook.

fabian cancellara kolesarstvo cestna dirka london | Avtor: EPA EPA
''Rekel sem si 'Medalja je tu, vzeti jo moramo'. Imel sem super občutek. Občutil sem nekaj velikega, zdaj občutim nekaj še večjega – ogromno bolečino,''
je nesrečo v kolesarski cestni dirki obžaloval Fabian Cancellara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.