Šport > Moto športi
288 ogledov

Zmagoslavna vrnitev Tima Gajserja: "Za nami so težki časi"

Tim Gajser Hondaproracing.com Tim Gajser.
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je na Švedskem prekinil večmesečni post in vpisal prvo zmago na dirki razreda MXGP po mehiškem Leonu.

Aktualni svetovni prvak Tim Gajser se je po nekaj povprečnih predstavah spet zavihtel na vrh elitne motokrosističnega razreda. Dvajsetletni Ptujčan je dobil dirko na Švedskem, kjer je zmagal v prvi vožnji, drugo pa je končal na drugem mestu, kar je na koncu zadostovalo za skupno zmago, prvo po 2. aprilu, ko je pokoril vso konkurenco v Leonu. 

"Z ekipo smo ves čas trdo garali in zdaj smo spet zmagali. Rad bi se zahvalil očetu, družini, svoji ekipi in seveda slovenskim navijačem, ki mi stojijo ob strani. Za nami so težki časi, a zdaj sem spet nazaj." - Tim Gajser

"Zelo dobro je bilo. Imel sem nekaj težav, ker sem moral zaradi vode zamenjati očala, ampak po dobrem startu sem si zagotovil lepo prednost ter jo obdržal do konca," je bil po razpletu prve vožnje, med katero je dirkače nekajkrat zmotilo močno deževje, zadovoljen Gajser.

V skupnem seštevku še naprej vodi Antonio Cairoli, ki ima 101 točko prednosti pred Jeffreyjem Herlingsom. Gajser je trenutno peti, za vodilnim Italijanom zaostaja za 178 točk.

"Zelo sem vesel današnje zmage. Druga vožnja je bila zelo zanimiva, saj sva se s Febvrejem ves čas borila za zmago. Z ekipo smo ves čas trdo garali in zdaj smo spet zmagali. Rad bi se zahvalil očetu, družini, svoji ekipi in seveda slovenskim navijačem, ki mi stojijo ob strani. Za nami so težki časi, a zdaj sem spet nazaj," je bil nasmejan Gajser.

Svetovni prvak je vpisal tretjo zmago v letošnji sezoni. Pred tem je slavil še v Argentini in Mehiki. Letos je bil najhitrejši še v drugi vožnji dirke v Italiji in prvi vožnji dirke na Češkem, v obeh primerih pa je v skupnem seštevku moral priznati premoč Cairoliju. Do konca sezone bodo na sporedu še tri dirke.

MXGP, Uddevalla, izidi:

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Gautier Paulin (Fra), … 21. Jernej Irt, 24. Peter Irt (oba Slo)
2. vožnja: 1. Romain Febvre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Gautier Paulin (Fra), … 19. Jernej Irt, 29. Peter Irt (oba Slo)

Skupno na dirki: 

1. Tim Gajser (Slo) 47
2. Romain Febvre (Fra) 40
3. Gautier Paulin (Fra) 40
 … 
24. Jernej Irt 2
31. Peter Irt (oba Slo)

Skupno v SP 16/19: 

1. Antonio Cairoli (Ita) 631 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 530
3. Gautier Paulin (Fra) 526
… 
5. Tim Gajser (Slo) 453
...
37. Jernej Irt (Slo) 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.