Šport
15 ogledov

Mourinho bojevito nad medije

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja je bil borbeno razpoložen po izpadu iz Lige prvakov in na novinarski konferenci pred tekmami Premier League je tako imel kar nekaj sporočil za medije.

Chelseajev trener José Mourinho je pred domačo tekmo s Southamptonom v Premier League ostro napadel novinarje in strokovne komentatorje na televiziji. Londončani so bili po izpadu iz osmine finala Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu med tednom pod plazom kritik. Ostro sta vedenje Londončanov obsodila upokojena nogometaša Liverpoola Jamie Carragher in Graeme Souness.

Prvi je dejal, da je bilo vedenje domačih po prekršku Zlatana Ibrahimovića nad Oscarjem, zaradi katerega je napadalec PSG dobil rdeči karton, "sramotno", Mourinho pa je oba nekdanja Liverpoolčana opozoril, da sta sama nekoč počela podobne reči.

"Nisem kot vi. Nisem kot ljudje na vašem področju – narava vašega poklica je, da se obračate po vetru, veter piha v to smer, vi greste v to smer, veter piha v drugo smer in vi greste v drugo smer. Jaz s svojimi igralci nisem takšen," je začel Mourinho.

"Moji igralci so mi všeč in zaupam jim, ko zmagam in ko izgubim. Podpiram svoje igralce. Zmagujemo skupaj in izgubljamo skupaj. Veste, da je svet malce čuden, morda zaradi prehrane in kakovosti izdelkov, ki jih jemo, ker se nam spomin krajša. Ko o tem govorita Jamie Carragher in Graeme Souness, je to zato, ker imata problem."

"Tekme je konec, bil sem v tunelu in ena na ena – ne le z igralci, temveč tudi s trenerji, vsemi – sem se rokoval, jim rekel, da so si zaslužili in jim zaželel srečo v prihodnosti. Tako se obnašamo po porazu. Takšen sem jaz in na takšen način delujem. Nisem takšen, kakršnega si me želijo ljudje, takšen, kakršnega me včasih radi opisujejo. Jamie je nehal igrati pred nekaj leti in v dveh letih je pozabil na vse, kar je storil na igrišču. Gospod Souness je prav tako pozabil, da je že dolgo nazaj nehal igrati, prav tako pa pozablja, da sem po nekaj letih, ko jo je zapustil, pri Benfici treniral jaz. Veliko vem o njem."

"Tako veliko sem se naučil o njem in tudi o določeni vrsti izobrazbe, ne le v nogometnem, temveč tudi v življenjskem smislu. Zato se raje smejim in rečem, da je nevoščljivost največja pohvala, ki jo sence dajejo človeku."

Ostro se je Mourinho odzval tudi na vprašanje, kdo od vprašljivih igralcev bo pripravljen za tekmo s Southamptonom. "Vsi si želijo igrati. Nihče ne počne tega, kar počnejo nekateri novinarji, ko pišejo sr**je in nato ne pridejo na naslednjo novinarsko konferenco," je rohnel Portugalec, ki tudi ni želel razkriti, kaj so se z igralci dogovorili po porazu. Priznal je le, da je bil pogovor "zdrav", komentirati pa ni želel niti besed Ibrahimovića, ki je dejal, da so se po njegovem prekršku člani londonske ekipe obnašali "kot dojenčki".

Več na goal.com/si.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.