Šport
21 ogledov

Mourinho do prve lovorike po vrnitvi

Jose Mourinho EPA
Nogometaši Chelseaja so v finalu angleškega ligaškega pokala na Wembleyju premagali Tottenham z 2:0.
Izbrance Joseja Mourinha je v vodstvo popeljal John Terry v 45. minuti, končni izid pa je v 56. minuti postavil Kyle Walker, ki je zabil avtogol. Portugalec je svojo prvo lovoriko z modrimi iz Londona osvojil pred desetimi leti, tokrat je prišel do prve po povratku v Anglijo.
 
Tekmo so nekoliko bolje sicer odprli Spursi, že v 9. minuti je s prostega strela Christian Eriksen zadel prečko. Chelsea si ni priigral pravih priložnosti, vseeno pa je povedel ob zaključku prvega polčasa. Po prostem strelu Williana je bil v kazenskem prostoru Tottenhama najspretnejši Terry, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti za vodstvo modrih.
 
Na začetku drugega dela je najprej zapretil Cesc Fabregas, isti igralec pa je bil kasneje vpleten tudi pri drugem zadetku Chelseaja. Zaposlil je namreč repezentančnega kolega Diega Costo, ta je streljal, žoga pa je zadela branilca Walkerja in končala v mreži. Kasneje je vodilno moštvo Premier League, s tekmo manj ima pet točk naskoka pred Manchester Cityjem, brez večjih težav ohranjalo prednost.
 
Za Chelsea, vodilno moštvo angleške lige, je to peti uspeh v ligaškem pokalu, pred tem so slavili v sezonah 1964/65, 1997/98, 2004/05 in 2006/07. Že tretjič je to lovoriko dvignil tudi Mourinho, ki je bil prvak v letih 2005 in 2007.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.