Šport
22 ogledov

Mugerli z Dolenjske v Azerbajdžan

Matej Mugerli Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Eden najboljših kolesarjev novomeške kolesarske ekipe Adrie Mobil Matej Mugerli se po treh letih poslavlja od Dolenjske.

Primorec Matej Mugerli je sprejel ponudbo azerbajdžanske kontinentalne ekipe Synergy Baku Cycling Project, v kateri bo pomagal uresničiti projekt Azerbajdžancev, ki po vzgledu Astane in Katjuše čez nekaj let želijo imeti vrhunsko moštvo.

Mugerli je v treh letih zabeležil deset zmag, od tega tri v letošnji sezoni. Po dolgih trinajstih letih je letos Adrii priboril prestižen naslov državnega prvaka v cestni vožnji. Vsa leta je bil najboljši Adriin kolesar na UCI lestvici Europa tour, lani je nekaj časa nosil belo majico kot vodilni v tem tekmovanju.

Presenetil tudi trenerja

"Zahvaljujem se upravi KK Adria Mobil za podporo zadnja tri leta. Klub je organiziran na visoki ravni, v njem sem se vsa leta počutil odlično. Preživel sem lepo obdobje v moji karieri, ki ga ne bom nikoli pozabil. Ponudbo iz Bakuja sem sprejel, ker sem si želel novega izziva. Glede na to, da bomo v ekipi le štirje tujci, si štejem v čast, da so izbrali mene. Moja naloga bo predvsem naučiti domače kolesarje, kako se dirka in jim pomagati do večjega napredka. Še enkrat bi se rad zahvalil sotekmovalcem, spremljevalcem, trenerju, upravi in vsem navijačem za podporo. Adrii Mobil želim uspešno sezono 2015," je pred odhodom v Baku dejal 33-letni kolesar.

Trenerja Boštjana Mervarja je novica o odhodu Mugerlija presenetila: "Spoštujem njegovo odločitev. Razhajamo se kot prijatelji, med nami ni nobenih zamer. Vsak kolesar sam odloča o svoji karieri. Matej je vrhunski kolesar, hvaležen se mu za vse, kar je naredil za nas. Vem, da bo uspešen tudi v prihodnje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.