Šport
9 ogledov

Murray izzval Sereno na dvoboj

Serena Williams Wimbledon Reuters
Po sredinih pretresih je bil četrtek v All England Tennis Clubu precej manj presenetljiv. Še največ prahu je dvignil izziv Sereni Williams s strani Andyja Murraya. Skupno osem dvobojem se bo zaradi dežja nadaljevalo jutri, tudi triler med Gregom Žemljo in Grigorjem Dimitrovim.

Američanka Serena Williams, prva nosilka in branilka naslova, je v drugem krogu zlahka premagala Francozinjo Caroline Garcio s 6:3 in 6:2 ter se bo pomerila z Japonko Kimiko Date-Krumm, ki je izločila Romunko Alexandro Cadantu ter postala najstarejša igralka, ki se je uvrstila v 3. krog.

Nastop dvainštiridesetletne Date-Krumm med 32 najboljšimi na tretjem turnirju za veliki slam v sezoni pomeni, da je Japonka prehitela Britanko Virginio Wade, ki je v ta del tekmovanja z 39 leti in 361 dnevi prišla leta 1985.

"Ko sem videla vse padce, vse spodrsljaje, ki so se zgodili, sem se malo bolj zavedala, da je tudi pred menoj pomembna tekma, bila sem bolj nervozna," je priznala Williamsova, ki je prišla do svoje 33. zaporedne zmage na istem igrišču, na katerem si je Belorusinja Viktorija Azarenka v ponedeljek poškodovala koleno. "Pred tekmo sem si dejala, da moram ostati zbrana, da se je to zgodilo precej prej. Ostala sem zbrana," je dodala Williamsova, ki je priznala, da sta tudi njo presenetila zgodnja poraza Švicarja Rogerja Federerja in Marije Šarapove.

Na ženskem in moškem delu turnirja po silovitih sredinih pretresih ni bilo večjih presenečenj, tudi Kitajka Li Na, šesta nosilka, je ugnala Romunko Simono Halep, uspešna pa sta bila tudi sedmi nosilec Tomaš Berdych iz Češke in Juan Martin del Potro, osmi nosilec iz Argentine.

Murray izzval Sereno in predlagal Las Vegas

Andy Murray Wimbledon | Avtor: Reuters Reuters
Andy Murray, drugi s svetovne moške lestvice, pa je izzval Sereno Williams, prvo žensko na letvici WTA, na dvoboj v Las Vegasu ter se s tem odzval na uporabnika Twitterja, ki je trdil, da lahko Williamsova premaga moške tekmece. "Trenutno se sicer povsem osredotočam na svoj petkov dvoboj s Tommyjem Robredom ... Williamsova je izjemna igralka, mislim, da bi ljudi zanimala primerjava teniških slogov moškega in ženske. To se je že ugodilo v preteklosti, ko sta se pomerila Jimmy Connors in Martina Navratilova. Kaj menite o Las Vegasu kot prizorišču," je med drugim v svoji kolumni za BBC napisal Murray.

Serena je za to slišala na novinarski konferenci po zmagi nad francosko najstnico in kvalifikantko Garcio in se je ponudbe takoj razveselila, vendar pa je priznala, da bi morala imeti rahlo prednost, ki bi jo določili pred dvobojem na peščenem igrišču, da bi se nekoliko zmanjšale Škotove prednosti. "Me je izzval? Resno? To bi bilo zabavno. Dvomim, da bi lahko dobila točko. Je eden izmed trojice, s katero si sicer res ne želim igrati. Mogoče bi morala igrati z malo spremenjenimi pravili. On ne bi smel servirati. Sama bi morala imeti pri servisu na voljo avenijo, on pa bi moral igrati brez nog," je dejala Williamsova.

Novo poglavje "dvoboja spolov"?

Vprašanje je, če bo v resnici prišlo do tega dvoboja, ki bi spominjal na "dvoboj spolov" pred 40 leti, ko je takrat 55-letni Bobby Riggs, zvezdnik tridesetih in štiridesetih let prejšnjega stoletja, igral z legendarnima Margaret Court in Billie Jean King. Leta 1973 je Riggs najprej zlahka dobil partijo s Courtovo, nato pa ga je izzvala še Kingova in ga v Houstonu premagala, kar je še dodatno spodbudilo gibanje za ženske pravice. Leta 1992 je Jimmy Connors v Las Vegasu premagal Martino Navratilovo.

Nole brez težav v tretji krog

Srb Novak Đoković je bil od Američana Bobbyja Reynoldsa boljši s 7:6 (2), 6:3, 6:1. "Moral sem biti osredotočen, saj se je v zadnjih dneh v Wimbledonu dogajalo kar precej nenavadnega. Nekateri favoriti so izpadli, slabše rangirani igralci pa imajo dodaten motiv, ker gre za najprestižnejši turnir. Posebej sem bil pazljiv, ker sva igrala pod streho, saj so razmere za igro povsem drugačne," je po dvoboju povedal Đoković.

Wimbledon (26,35 milijona evrov), 2. krog:

Moški

Juan Martin del Potro (Arg/8) : Jesse Levine (ZDA) 6:2, 7:6 (9:7), 6:3;
Kei Nišikori (Jap/12) : Leonardo Mayer (Arg) 7:6 (7:5), 6:4, 6:2;
Tomaš Berdych (Češ/7) : Daniel Brands (Nem) 7:6 (6), 6:4, 6:2;
Kevin Anderson (JAR/27) : Michal Przysiezny (Pol) 6:4, 7:6 (7:2), 6:4;
Bernard Tomic (Avs) : James Blake (ZDA) 6:3, 6:4, 7:5;
Andreas Seppi (Ita/23) : Michael Llodra (Fra) 7:5, predaja;
Richard Gasquet (Fra/9) : Go Soeda (Jap) 6:0, 6:3, 6:7 (5), 6:3;
Igor Sijsling (Niz) : Milos Raonic (Kan/17) 7:5, 6:4, 7:6 (4);
Feliciano Lopez (Špa) : Paul-Henri Mathieu (Fra) 6:3, 5:1, predaja;
Ivan Dodig (Hrv) : Denis Kudla (ZDA) 6:1, 7:6 (4), 7:5;
Novak Đoković (Srb/1) : Bobby Reynolds (ZDA) 7:6 (2), 6:3, 6:1.

Ženske

Roberta Vinci (Ita/11) : Jana Čepelova (Slk) 6:1, 4:6, 9:7;
Cvetana Pironkova (Bol) : Barbora Zahlavova-Strycova (Češ) 7:5, 6:3;
Klara Zakopalova (Češ/32) : Annika Beck (Nem) 7:6 (5), 6:3;
Serena Williams (ZDA/1) : Caroline Garcia (Fra) 6:3, 6:2;
Li Na (Kit/6) : Simona Halep (Rom) 6:2, 1:6, 6:0;
Kimiko Date-Krumm (Jap) : Alexandra Cadantu (Rom) 6:4, 7:5;
Petra Martić (Hrv) : Karolina Pliskova (Češ) 7:6 (9:7), 6:1;
Sabine Lisicki (Nem/23) : Jelena Vesnina (Rus) 6:3, 6:1;
Madison Keys (ZDA) : Mona Barthel (Nem/30) 6:4, 6:2;
Samantha Stosur (Avs/14) : Olga Pučkova (Rus) 6:2, 6:2;
Dominika Cibulkova (Slk/18) : Maria-Teresa Torro-Flor (Špa) 6:0, 6:1.
Agnieszka Radwanska (Pol/4) : Mathilde Johansson (Fra) 6:1, 6:3;
Marina Erakovic (NZl) : Peng Shuai (Kit/24) 7:6 (6), 6:2;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.