Šport
119 ogledov

Muršak se je vrnil v staro jato

jan muršak Epa
Nekdanji slovenski reprezentant se je iz Švice preselil na Švedsko.

Slovenski hokejski napadalec Jan Muršak se je vrnil v elitno švedsko ligo SHL, h klubu Frölunda iz Göteborga, za katerega je uspešno igral ob koncu sezone 2017/18, so danes potrdili na spletni strani tega švedskega kluba. Dvaintridesetletni Mariborčan je s Frölunda Indians podpisal triletno pogodbo do konca sezone 2022/23.

"Počutim se zelo dobro, sem zelo navdušen, da bom lahko znova pomagal temu moštvu in mu pomagal osvojiti kakšno od lovorik. Sem res zelo vesel, da sem se vrnil nazaj in da lahko znova zaigram za ta velik klub," je za klubsko spletno stran dejal nekdanji slovenski hokejski reprezentant, ki je zelo zadovoljen, da je lahko s klubom podpisal dolgoročno pogodbo.

Kaapo Kakko Edino logično Šport Odpovedano še eno veliko tekmovanje

Muršak je zadnji dve sezoni preživel v vrstah švicarskega prvoligaša iz Berna, kjer pa zadnjo sezono ni bil povsem zadovoljen s svojim položajem v napadu.

"Zato sem brez obotavljanja sprejel ponudbo s Švedske. Gre za klub, kjer sem bil najbolj zadovoljen s statusom oziroma mi najbolj ustreza način igre. Zadovoljen sem z vašim pristopom, delom, fanti," je še dejal.

Za slovensko izbrano vrsto je igral na olimpijskih igrah v Sočiju 2014, kot kapetan pa na olimpijskih igrah leta 2018 v Pyeongchangu. Lani je sporočil, da ne bo več igral za reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice