Šport
405 ogledov

Hokejski večni derbi z nogometnim izidom

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Facebook
Slovenska kluba sta danes igrala četrti derbi v tej sezoni regionalnega hokejskega tekmovanja.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 9. kola drugega dela alpske lige premagali SŽ Olimpijo (1:0). Edini gol na tekmi je dosegel Andrej Hebar (48.).

Prva dva derbija so dobili Ljubljančani s 4:3 po kazenskih strelih in 7:0, zadnjega pred enim mesecem pa Jeseničani s 3:2. To je bila njihova prva zmaga na medsebojnih tekmah v sezoni, saj so Ljubljančani dobili tudi poletno prijateljsko tekmo in finale pokala.

Do konca drugega dela alpske lige je le še en krog, v sredo bodo Jeseničani gostovali pri Pustertalu, Ljubljančani pa gostili Asiago.

V četrtek bodo moštva izbirala tekmece v izločilnem delu, četrtfinale se bo začel v soboto.

Jeseničani so sicer do današnjega derbija v drugem delu alpske lige dosegli tri zmage, nazadnje dve v nizu. Ljubljančani pa so po prvem mestu v rednem delu popustili in po prav tako le treh zmagah na osmih tekmah padli na tretje mesto lestvice. Tako današnji obračun za obe ekipi ni bil pomemben le zaradi prestiža, ampak tudi zaradi točk, saj sta ekipi še lovili uvrstitev na mesta, ki prinašajo prednost domačega ledu v izločilnih bojih.

Današnji gostje so bili precej oslabljeni, zaradi poškodb je manjkalo pet standardnih članov, igrali pa so le s tremi peterkami, pri domačih pa je danes še zadnjo tekmo od sedmih prepovedi igranja odslužil Gašper Glavič.

anže kopitar NHL Šport Kopitar blestel v mestu greha

Acroni Jesenice SŽ Olimpija | Avtor: Facebook Facebook

Na tekmi so najprej močno pritisnili domači. V prvih osmih minutah so imeli železarji kar štirikrat prednost igralca več, tudi razmerje 5-3, a tega niso znali izkoristiti. Pripravili so si sicer veliko priložnosti, toda Olimpijo je ob strelih Blaža Tomaževiča, Erika Svetine in soigralcev z odličnimi obrambami reševal Žan Us. Na drugi strani Žiga Kogovšek ni imel veliko dela, toda v drugi polovici tretjine so do sape prišli tudi gostje; v 13. minuti je tako Miha Logar zadel okvir gola, isti igralec je v zadnji minuti še enkrat nevarno meril, a je ostalo pri 0:0.

Tudi nadaljevanje je bilo podobno; domači so imeli premoč, trikrat spet igralca več na ledu, a niso bili učinkoviti. Pripravili so si nekaj lepih priložnosti, izstopali sta tisti Andreja Hebarja in Timoteja Kočarja, a je takrat spet odlično posredoval Us. Olimpija je bila v podrejenem položaju, se je pa dobro branila in igrala zbrano, ko je imela na ledu igralca manj, tako da v Podmežakli tudi po 40 minutah ni bilo gola.

Na začetku zadnjega dela pa so se prebudili gostje in bili blizu vodilnemu golu. Toda ne Enes Gorše ne Nik Simšič in ne Žan Jezovšek niso izkoristili lepih priložnosti, potem pa je v protinapadu udaril Hebar in poskrbel za vodstvo.

Ljubljančani so imeli do konca tekme še dvakrat prednost igralca več; a podobno kot njihovi nasprotniki večji del tekme v tem elementu igre niso blesteli, zadeli so sicer okvir gola, domači pa so se ubranili. Zadnjo priložnost so imeli gostje v zadnjih dveh minutah. Ob še eni jeseniški izključitvi so potegnili Usa iz gola in ob razmerju 6-4 skušali izsiliti podaljšek. Ni jim uspelo in veliko jeseniško slavje v Podmežakli se je lahko začelo.

Alpska liga (drugi del), 9. kolo:

Sij Acroni Jesenice - SŽ Olimpija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Hebar 48.

Asiago - Ritten 2:1
Cortina - Val Pusteria 3:2

LESTVICA:
1. Pustertal 19
2. Cortina 18
3. Acroni Jesenice 14
4. Ritten 14
5. SŽ Olimpija 13
6. Asiago 13 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice