Šport
73 ogledov

Uspešen večer za Kralje in Kopitarja

Kralji iz Los Angelesa so tokrat slavili v podaljšku.

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL prišli do 24 zmage v sezoni za 54 točko. Kralji so v domači dvorani Staples Center po podaljšku premagali New Jersey Devils z 2:1. Odločilni zadetek je zabil Šved Adrian Kempe. Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri golu Dustina Browna za izenačenje na 1:1. Izkazal se je tudi čuvaj mreže Los Angelesa Jonathan Quick z 32 obrambami.

"Imeli so veliko priložnosti, ampak Quick je bil velik in močan v mreži. To ni bila najbolje odigrana tekma, manjkalo je veliko podrobnosti, nismo igrali tako, kot bi si želeli, ampak na koncu smo le našli način kako zmagati takšno grdo tekmo," je imel na račun varovancev končno lepo besedo trener Todd McLellan.

Kralji, kljub drugi zmagi po vrsti, ostajajo na repu razvrstitve v zahodni konferenci in se jim končnica vse bolj izmika iz rok. Do konca rednega dela imajo na sporedu še 17 tekem. Od vodilne ekipe pacifiške skupine Vegasa jih loči 26 točk.

Po prvi tretjini so domači sicer zaostajali z 0:1. New Jersey je povedel z golom Jesperja Bratta v osmi minuti. A so kralji le nadoknadili minimalni zaostanek ter izsili podaljšek v 34. minuti prek Browna, ki mu je lepo asistiral kapetan kalifornijske zasedbe Kopitar.

Dvaintridesetletni Hrušičan je na svoji 1068. tekmi v ligi NHL prišel do 57. točke v sezoni oziroma karierne 945. V tej sezoni je slovenski as zbral že 39 asistenc in zadel 18 golov, skupaj ima v karieri 330 golov in 615 podaj. Na lestvici najboljših strelcev lige NHL je Kopitar kot najboljši Kralj trenutno na 38. mestu.

Povsem na vrhu razpredelnice najboljših strelcev je Nemec Leon Draisatl, ki je za zmago Edmonton Oilers v kanadskem derbiju proti Winnipeg Jets (3:2) vpisal tri točke, potem ko je zadel za 1:0 in 2:2 ter asistiral pri tretjem zadetku Edmontona za 3:2. Nemški zvezdnik je prišel do svoje 102. točke v aktualni sezoni. Skupno je v tej sezoni zbral že 39 golov ter 63 asistenc. Edmonton je s 76 točkami druga najboljša ekipa v tihomorski diviziji.

Na vrhu razpredelnice v ligi NHL je Boston Bruins, ki je s 4:0 odpravil New York Islanders za 41 zmago in 94. točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice