Šport
88 ogledov

Pirov zadetek Kopitarja

Anže Kopitar LA Kings
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma izgubila z Edmonton Oilers z 2:4.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je zadel v predzadnji minuti druge tretjine za znižanje na 1:3. Connor McDavid se je uspešno vrnil po poškodbi in ob dveh podajah še enkrat zadel za kanadsko zasedbo.

Leon Draisaitl je v prvi tretjini načel mrežo domačih, nato sta vratarja Calvina Petersena (27 obramb) premagala še Ryan Nugent-Hopkins in McDavid. Šele nato so domači prvič ugnali Mikea Smitha (21 obramb).

Dustin Brown je po vsega 49 sekundah zadnje četrtine znižal na 2:3, vendar kraljem v nadaljevanju ni več uspelo zatresti mreže. Ko so v zaključku namesto vratarja na led poslali dodatnega napadalca, pa je končni izid 50 sekund pred koncem postavil Josh Archibald. Pri obeh zadetkov gostiteljev je kot asistent sodeloval Adrian Kempe.

"V igri dva na ena smo bili res šibki, ne smemo tega dopuščati, biti tako ležerni. Precej več odgovornosti moramo imeti v igri, tako v napadu kot v obrambi. To moramo res izboljšati," je menil kapetan Kopitar. Na zadnjih petih tekmah je dosegel devet točk z golom in osmimi podajami.

Trener Los Angelesa Todd McLellan je bil poleg tega posebej jezen, ker so njegovi igralci dovolili, da sta se razigrala Draisaitl in McDavid, četudi ju je posebej izpostavil v pripravi pred tekmo. McDavid je pred poškodbo stegenske mišice v začetku januarja na 13 tekmah v nizu zbral 20 točk z devetimi goli in 11 podajami, tri gole in pest asistenc je zabeležil na zadnjih štirih tekmah s kralji.

Šestintridesetletni Rus Ilija Kovalčuk, z njim so sredi decembra Kings prekinili pogodbo, pa je potem od začetka leta igral za Montreal Canadiens, je po novem član Washington Capitals. Z ekipo iz ameriške prestolnice je podpisal enoletno pogodbo. V tej sezoni je na 39 tekmah dosegel 22 točk (devet golov, 13 podaj). Kovalčuk je bil na poti do ruskega olimpijskega zlata leta 2018 imenoval za najboljšega igrala turnirja v Južni Koreji.

Po derbiju prvouvrščenih ekip metropolitanske skupine ima Washington Capitals sedaj dve točki naskoka pred Pittsburgh Penguins, saj je doma zmagal s 5:3. Po izenačenem delu večji del tekme je v tretji tretjini T.J. Oshie po svojem strelu odbiti plošček pospravil v mrežo za prednost domačih, dva zadetka je dosegel Carl Hagelin, drugega v zadnji minuti, in postavil mejnik stotih golov v NHL.

Kralji, ki bodo v noči na četrtek po slovenskem času gostili Pittsburgh, so predzadnji na lestvici celotne lige, Edmonton pa se je povzpel na drugo mesto pacifiške skupine. Zaostaja le za ekipo Vegas Golden Knights, ki je Anaheim Ducks po podaljšku premagala s 6:5. Srečanje je odločil Shea Theodore po minuti in 10 sekundah dodatnega dela igre. William Karlsson, ki na prejšnjih 21 tekmah ni zadel gola, je tokrat zabeležil svoj tretji hat trick v NHL, Mark Stone je dodal štiri podaje za goste.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 5:3
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 2:1
Buffalo Sabres - Winnipeg Jets 2:1
New York Islanders - San Jose Sharks 4:1
Detroit Red Wings - Calgary Flames 2:4
Minnesota Wild - St. Louis Blues 1:4
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 5:6 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2:4
(Anže Kopitar gol v 21:37 min. za Los Angeles)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice