Šport
142 ogledov

Kopitar blestel v mestu greha

anže kopitar Profimedia
Slovenski hokejski reprezentant je Los Angeles Kings vodil do zmage nad Las Vegas Golden Knights.

Hokejisti Los Angeles Kings so po sezoni razočaranj tokrat poskrbeli za navdušujočo predstavo. Zasedba iz Kalifornije je v severnoameriški ligi NHL v gosteh s kar 4:1 premagala vodilno ekipo pacifiške skupine Vegas Golden Knights.

Odločilni junak zmage je bil slovenski zvezdnik Anže Kopitar z dvema zadetkoma v prvi tretjini.

Izkazal se je tudi vratar gostov Calvin Petersen z 42 obrambami. Prav Petersonove obrambe so bile odločilne, saj so povsem onemogočile napad Vegasa.

"V zadnjem času znova igramo zelo dober hokej. Seveda imamo še veliko rezerv, saj smo lahko še boljši. Nocoj je pa res imel izjemen večer naš vratar Cal," je soigralce pohvalil kapetan LA Kings Kopitar, ki je na zadnjih devetih tekmah vpisal 12 točk s tremi zadetki in devetimi podajami.

Za kralje sta zadela še Trevor Lewis in Alex Iafallo. Shea Theodore je zadel častni gol za domačo zasedbo, medtem ko je domači vratar Marc-Andre Fleury zbral 13 obramb.

Los Angeles s 25 zmagami in osvojenimi 56 točkami ostaja na repu tihomorske divizije. Vodilni Vegas ima na vrhu skupine 80 točk. Vegas je tako na domačem ledu prav proti Kopitarjevim kraljem prekinil rekordni zmagoviti niz osmih zmag.

Los Angeles je osvojil tretjo zmago po vrsti. Dvaintridesetletni Hrušičan je na svoji 1069. tekmi v ligi NHL, 66. v tej sezoni, prišel do 59. točke v sezoni oziroma karierne 947. V tej sezoni je slovenski as zbral že 39 asistenc in zadel 20 golov, skupaj ima v karieri 332 golov in 615 podaj.

Na lestvici najkoristnejših igralcev lige NHL je Kopitar kot najboljši kralj trenutno na 34. mestu. Kopitar je 30. najboljši podajalec v ligi NHL.

V tihomorski diviziji, katere del je tudi kalifornijski kolektiv, so odigrali tekme še trije neposredni tekmeci.

Calgary Flames je s 3:0 premagal Florida Panthers za 75. točko sezone. Vratar Cam Talbot je z 38 obrambami še drugič v sezoni ostal nepremagan, Florida je še sedmič zapovrstjo doživela domači poraz.

V boju za najboljše izhodišče v končnici je Calgary za točko prehitel ekipo Vancouver Canucks, ki je s 3:5 izgubila proti Columbus Blue Jackets. Vancouver je doživel še tretji poraz po vrsti.

Poraz so doživeli tudi mestni tekmeci kraljev iz bližnjega Anaheima, Ducks, ki so doma z 0:3 izgubili proti New Jersey Devils. Anaheim ima skupaj s San Jose Sharks 60 točk, štiri več od zadnjeuvrščenega Los Angelesa.

Na preostalih tekmah hokejskega večera onstran Atlantika je trenutno najbolj vroča zasedba vzhoda, Philadelphia Flyers, s 5:3 odpravila New York Rangers.

Minnesota Wild je bila s 3:4 slabša od Washington Capitals, vodilne ekipe metropolitanske skupine.

Zasedba iz prestolnice (86 točk), za katero je spet navduševal ruski dvojec, Aleks Ovečkin je dvakrat zadel, Jevgenij Kuznjecov pa dvakrat podal, v boju za prvo mesto ohranja tri točke prednosti pred Philadelphio. Ta s šesto zmago po vrsti nadaljuje lov na prvo mesto.

Ovečkin je na drugem mestu najboljših strelcev lige v tej sezoni po številu golov. Zbral jih je že 45, toliko jih ima tudi Auston Matthews iz Toronta. Na vrhu je napadalec vodilnega Bostona David Pastrnak s 47 zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice