Šport
46 ogledov

''Na Brnik pridemo tesno objeti!''

Matjaž Kek si bo obračun med Mariborom in Palermom ogledal v živo. (Foto: Saša D Žurnal24 main
Slovenski selektor Matjaž Kek je spregovoril o trenutnem stanju v reprezentanci pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki proti Alžiriji.

V nedeljo nas čaka prva tekma z Alžirijo. Kakšna so pričakovanja?
Seveda so pričakovanja, kot se za prave športnike spodobi, velika. Zelo si želimo, da bi svetovno prvenstvo pozitivno odprli. To bi bilo še kako pomembno. Podobne želje ima tudi nasprotnik. Če je bila nekaj dni prisotna nervoza, pa se zdaj vse umirja. Upam, da nas bo pozitivna energija pripeljala do rezultata.

Največ govora je bilo o dilemi v napadu. Zlatko Dedič ali Zlatan Ljubijankič?

Dilem je kar nekaj. To ste včeraj mediji nekaj povzeli, kar ni imelo nobene zveze. Imamo kader 23 igralcev. Nekateri seveda imajo nekaj prednosti. Tudi sam razmišljam o določenih možnostih. Imam pa popolno zaupanje v vsakega, ki ga bom poslal na igrišče.

Torej imate več dilem?

O teh postavah me ne sprašujte, ker tu iz mene ne boste izvlekli nič. Prav je, da to fantje prvi izvedo. Me pa ta pozitivna borba za mesta navdaja z optimizmom. So pa seveda vse odločitve plod nekih dejavnikov. Morda smo bili v zadnjem času že preveč predvidljivi. Tudi o tem razmišljam.

Katere šibke točke Alžircev ste identificirali?
Tudi to je stvar naše interne analize. Danes (petek, o. p.) so igralci dobili nekaj več informacij. To je za zdaj zadosti. Današnji trening je bil bolj sproščujoč. Prav je, da so fantje pozitivno napeti. O šibkih točkah nasprotnika pa bi bilo nekorektno govoriti.

Fifa je dvema izključenima Alžircema na zadnji tekmi afriškega pokala narodov dovolila nastop v nedeljo. Komentar?
To mene ne zanima. Zadnji dve njihovi postavi sem videl in meni je bilo vse jasno. To je stvar za medije. Jaz sem točno vedel, da bodo lahko vsi igrali. S tem se nisem ukvarjal. To so njihove težave. Jaz s tem ne bom izgubljal energije.

V petek si boste ogledali tudi uvodno tekmo SP ...
Zelo se je veselim. Naj se svetovno prvenstvo končno začne. Že kar nekaj časa smo tudi že skupaj. Ko se bodo začele tekme, bo nekoliko drugačen tudi ritem. Včeraj smo skupaj spremljali tudi uvodni koncert, ki je bil zelo zanimiv. Zdaj se bo začelo pisati o nogometu in to je dobro.

Že zelo dolgo ste skupaj. Tudi Bojan Jokič je pred nekaj dnevi omenil, da to ni preprosto. Kaj lahko poveste o teh trenjih?

Včeraj sem bil prav presenečenj nad nekaterimi vprašanji. Kot da nekdo kar čaka, da se bo nekaj zgodilo. Zakaj noče nekdo sprejeti tega, da skušamo narediti vse za to, da ostanemo normalni in imamo neko zdravo komunikacijo in sproščeno vzdušje. Zakaj bi morali vedno iskati, kaj bo, ko se bo nekaj zgodilo. Takrat boste tako ali tako udarili.

Mi se vseskozi kregamo v hotelu ...

Saj mi se tudi skregamo, a to za zdaj ostaja skrito za štirimi zidovi. Saj vidite, da je vse v redu. Da so določene iskrice med igralci, ki so prepotrebne, saj se borijo za mesta. To je zame zdrava konkurenca. Ampak samo poglejte, kako so se fantje veselili gola, ki smo ga dali proti Novi Zelandiji. Kaj bo šele, ko ga bomo dali na svetovnem prvenstvu. Zakaj se pa enkrat Slovenci ne bi mogli razumeti? Že skoraj mesec dni smo skupaj in to je njihova velika karakterna kakovost. Borci se sicer štejejo na koncu, ampak jaz jim popolnoma zaupam. Prepričan sem, da bodo prišli na Brnik tesno objeti. Kakršenkoli že bo rezultat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.