Šport
40 ogledov

Na dan so privreli stari spomini

rossi marquez moto gp Profimedias
Na dirki za VN Velike Britanije sta se kolo ob kolesu znašla Valentino Rossi in Marc Márquez. Slednji se je boril tudi s Calom Crutchlowom.

Dirka razreda motoGP v Silverstonu je potregla z obilico zanimivega dogajanja, med drugim tudi z dvobojem glavnih akterjev največjega incidenta lanske sezone, Marca Márquez in Valentina Rossija.

Dirkača sta se v zaključku dirke borila za najnižjo stopničko, pri čemer je bil uspešnejši Márquez. Španec se je nato podal v dvoboj s Calom Crutchlowom, zletel s steze in dirko končal na petem mestu. 

''Márquez je vedno zelo agresiven, a v primerjavi s Sepangom je bilo tokrat precej drugače, saj sva oba imela isti cilj - napredovati po lestvici in dirkati hitreje. V tem je bila razlika in jaz sem zelo užival,'' je povedal Rossi, ki je dirko končal na tretjem mestu.

Devetkratni svetovni prvak je zaostanek v skupnem seštevku znižal na okroglih 50 točk, še bolj pa ga je razveselila njegova predstava v Silverstonu.

''Zelo sem vesel. Ne toliko zaradi treh točk, ampak zato, ker sem po takšni bitki prišel do tretjega mesta. Bilo je zelo zabavno in razburljivo,'' je dodal Rossi, ki je nastopil na 250. dirki v elitnem motociklističnem razredu.

''Zadel me je pri 320 km/h!''

Márquez se je po tem, ko je dobil bitko z Rossijem, z agresivno vožnjo podal za Crutchlowom in skočil na drugo mesto, po napaki pa ostal brez uvrstitve na stopničke.

''Ja, prišlo je do kontakta. Zadel me je pri 320 km/h! Marc tega ni storil nalašč. Mislim, da je bil pošten boj. Nisem eden tistih, ki bi se pritoževal. V bistvu sva se zadela že na ravnini. Koliko sem videl, je bilo vse pošteno,'' je povedal Britanec

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.