Šport
25 ogledov

Na igrišča se bo lahko vrnil leta 2064

napad na sodnika Youtube (PrtSc)
Amaterski nogometaš Ricardo Ferreira, ki nastopa v švicarski amaterski ligi, si je z napadom na sodnika prislužil kar 50-letno prepoved nastopanja.

Incident se je zgodil po porazu kluba Portugal, za katerega igra 28-letni Ricardo Ferreira, proti SC Worbu v sklopu bernske območne lige (0:1). Ferreira na omenjeni tekmi sicer ni igral, ampak je zgolj sedel na klopi, kljub temu pa ga je sojenje očitno tako razbesnelo, da so mu po koncu srečanja popustili živci.

Ko je glavni sodnik tekme odhajal z zelenice, se ga je Ferreira najprej lotil z žaljivkami, nato mu je žogo brcnil v obraz, na koncu pa ga je še polival z vodo, poroča blick.ch.

Ni bilo prvič

Številne je suspenz, ki naj bi trajal kar 50 let, presenetil. "Ne želimo imeti takšnega nogometaša v naši ligi. Na žalost se s takšnim primerom srečamo vsaj enkrat letno," je odločitev obrazložil pravni zastopnik švicarske amaterske nogometne lige, Robert Breiter.

"Pričakoval sem prepoved nastopanja, ki bi trajala leto ali največ dve, toda 50 let? Nogomet je moje življenje," se je branil Ferreira. Vendar pa to ni prvi primer, da se je omenjeni nogometaš obnašal nedopustno. V preteklosti je že dobil prepoved nastopanja na kar 45 tekmah, ker je napadel nasprotnike in uradno osebje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.