Šport
22 ogledov

Na Maribor jo vežejo lepi spomini

Urška Hrovat ima na mariborsko Pohorje same lepe spomine. (Foto: www.alesfevzer. Žurnal24 main
Ta vikend bo na sporedu že 46. Zlata lisica. Slovenske smučarke so v preteklosti z dobrimi nastopi kar nekajkrat razveselile domače navijače. Med njimi tudi Urška Hrovat, ki je za zurnal24.si obudila spomine.
Trema je zagotovo večja in čutiš, da moraš nekaj narediti na tekmi, ampak domači teren in domače okolje ti dasta neko stimulacijo za boljši rezultat.
Urška Hrovat

Urška, kako se spominjate svojih nastopov na Zlati lisici na mariborskem Pohorju?
Vsekakor bom imela nastope na Zlati lisici vedno v lepem spominu. Dosegla sem eno zmago in tudi sicer dobro nastopala. Pred domačim občinstvom je vedno lepše tekmovati kot nekje drugje, tako da imam na Maribor same lepe spomine.

Pa je bilo veliko število domačih navijačev za vas spodbuda ali breme, da se jim morate oddolžiti z dobrimi rezultatom?
Spodbuda. Trema je zagotovo večja in čutiš, da moraš nekaj narediti na tekmi, ampak domači teren in domače okolje ti dasta neko stimulacijo za boljši rezultat.

Ste krike domačih navijačev slišali, ko ste se spuščali po progi?
Da.

Ob Mateji Svet ste vi edina Slovenka, ki ste slavili tudi v skupnem seštevku Zlate lisice. Kako se počutite, ko pogledate, v kakšni družbi ste, če vemo, da so na Zlati lisice zmagovale take smučarke, kot so Anja Pärson, Anita Wachter, Martina Ertl in Vreni Schneider?
Kako se počutim? (Smeh) Še vedno sem Urška in mislim, da so tudi one še vedno iste, kot so bile. To je zelo lep rezultat. Jaz sem bila ob zmagi zelo srečna in prezadovoljna, toda življenje gre naprej. Na starih lovorikah ni dobro spati.

Vsekakor bom imela nastope na Zlati lisici vedno v lepem spominu. Dosegla sem eno zmago in tudi sicer dobro nastopala. Pred domačim občinstvom je vedno lepše tekmovati kot nekje drugje, tako da imam na Maribor same lepe spomine.
Urška Hrovat

So lovorike iz Maribora na posebnem mestu ali so skupaj z ostalimi?
Do teh stvari imam dokaj grd odnos. Upam, da bom nekoč imela dovolj prostora, da jih razstavim, saj je problem predvsem prostor. Trenutno tako ni nič na vidnem mestu, vse skupaj pa hranim v kleti.

Koliko pa vam je pomagalo poznavanje domačega terena?
Menim, da vsaki tekmovalki domači teren da neki dodaten plus. Tudi če na njem ne treniraš pogosto. Jaz sem namreč veliko trenirala v Kranjski Gori in bi mi bilo morda bolj všeč, če bi tekmovale tam. Toda kljub temu smo bili vsako leto vsaj nekaj dni v Mariboru, tako da ti to da občutek, da teren bolje poznaš od ostalih.

Bi lahko tisto zmago na slalomu iz leta 1994 označili za najljubšo v svoji karieri?
Seveda in še moja prva v svetovnem pokalu je bila.

Menite, da letos Tina Maze lahko poseže po najvišjih mestih?
V veleslalomu definitivno. V slalomu pa ji še malo manjka, vsekakor pa lahko naredi tudi v slalomu dober rezultat.

Menim, da vsaki tekmovalki domači teren da neki dodaten plus. Tudi, če na njem ne treniraš pogosto. Jaz sem namreč veliko trenirala v Kranjski Gori in bi mi bilo morda bolj všeč, če bi tekmovale tam.
Urška Hrovat

Kaj pa zmaga v skupnem seštevku Zlate lisice?
To je zelo relativno, saj je lahko na veleslalomu druga in deseta na slalomu in nato zmaga skupno. Tega ne bi napovedovala, ker ta zmaga v skupnem seštevku niti ni tako pomembna.

Imate morda kakšen nasvet za Tino?
Naj še naprej vozi tako kot do zdaj. Ob tem pa ji želim vse najboljše, predvsem na olimpijskih igrah in da končno domov pripelje kolajno.

Se boste udeležili letošnjih tekem?
Ne, pred dvema mesecema sem postala mamica, tako da bom letos tekme spremljala od doma. Zelo verjetno bom v Mariboru znova drugo leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.