Šport
116 ogledov

Na Nočni 10ki 2413 tekačev

nočni tek okrog Blejskega jezera
1/7
Matej Slabe
Nočna 10ka je bila najštevilčnejša doslej. Točno ob 22h se je na štartu zbralo rekordno število tekmovalcev - 2413 teka in druženja željnih tekačev iz Slovenije in 16 drugih držav sveta.

Zmago je odnesel Peter Lamovec iz Žiri, ki je za progo potreboval 32 minut in 14 sekund, drugi je bil Janez Mulej, tretji pa Robert Kotnik. Pri ženskah je slavila izkušena Lidija Cerkovnik in s časom 36 minut in 38 sekund prehitela lansko zamgovalko Nejo Kršinar. Tretja je bila Švicarka Doreen Camilleri.

Bosonogci so lovili Boštjana Urankarja, ki je nerešljiva uganka tudi večini obutim tekačem. Znova izjemno, s časom točno 35 minut je slavil pred Gregom Derlinkom in Klemnom Humerco. Pri dekletih je bosonoga zmaga šla Manci Čujež, druga je bila Irena Gruntar, tretja pa Tunde Gallai iz Madžarske.

Veliko novosti

Tekači so pohvalili novosti letošnje sedme Nočne 10ke. Navdušeni so bili nad športnim nahrbtnikom v darilni vrečki. Organizacija prireditvenega prostora je omogočila še boljšo pretočnost obiskovalcev, ponudba na stojnicah je bila velika. V teku je poleg 2413 tekačev na najdaljši razdalji uživalo še skoraj 400 otrok in skoraj 300 rekreativcev. Med njimi je bil tudi predsednik države Borut Pahor.

Predsednik države je sodeloval tudi na Ozarinem rekreativnem teku, kjer so osveščali o duševnem zdravju. Po teku so Vitezi Dobrega Teka društvu Ozara predali ček za 2413€, ki so jih zbrali od letošnjih štartnin.

Na Bledu 8000 obiskovalcev

Temperatura zraka med tekom je bila idealnih 20 stopinj, jezero, v kateremo so se kasneje okopali mnogi tekmovalci, pa 23 stopinj celzija. Za izvedbo prireditve je skrbelo skoraj 20 različnih služb s skupaj 150 prostovoljci, povečini člani Vitezov Dobrega Teka.

Organizatorji so s prireditvijo izjemno zadovoljni, saj so kljub manjšim vremenskim neprilikam uspeli prireditve izvesti nad vsemi pričakovanji. Razdeljeno je bilo več kot 4500 litrov športnih napitkov in vode in 4000 kremnih rezin. Skupaj je Bled obiskalo več kot 8000 obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.