Šport
30 ogledov

Tečem, da pomagam

Ruth Podgornik Reš Društvo NGU
Društvo NGU vabi tekače, pohodnike in njihove štirinožne prijatelje na humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Prireditev se bo začela jutri ob 17. uri in zaključila v nedeljo ob isti uri v štartno-ciljnem centru Mala Zaka.

Denar, zbran s štartninami, bo v celoti podarjen. Denar od štartnin tekačev in pohodnikov bodo namenili šestletni deklici Zari, ki ima cerebralno paralizo, denar od štartnin štirinožnih prijateljev pa društvu za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. V sklopu prireditve bodo zaključili tudi dražbo dresa nedavno preminule Ruth Podgornik Reš, zbrani denar pa bo namenjen njeni hčerki Pii za študij v tujini. Ultramaratonec Primož Gašpirc bo v 48 urah v spomin umrle športnice poskušal preteči vsaj 300 kilometrov.

"Za pomoč Zari smo se odločili, ker je bila želja pomagati nekomu, ki je gibalno oviran. Mi pa lahko naredimo korak v pravo smer in ji pomagamo. Ta sredstva bi lahko tej deklici tudi pomagala do tega, da bi se končno postavila na noge in shodila," je prvega od ciljev predstavil Gašpirc in nadaljeval: "Imamo še drugi projekt, ki je povezan s štirinožnimi prijatelji. Ruthin kuža Dik je bil poleg nje, ko jo je zasul plaz, in je preživel. Društvo Tačke pomagačke se ukvarja s šolanjem psov, ki pomagajo hendikepiranim osebam. Z denarjem bi lahko izšolali psa in ga podarili slepi osebi ali nekomu, ki je na vozičku ter bi si lahko pomagal z njim pri gibanju in vsakdanjih opravilih."

Prireditelji pričakujejo veliko udeležencev. "Ljudem, s katerimi smo se pogovarjali, se ideja zdi zanimiva. Veliko se jih želi pokloniti Ruth kot športnici in človeku. Ogromno je razlogov za ta tek. Tu ne gre za tekmovalnost, ampak pozitivno energijo. Vsi skupaj lahko naredimo nekaj dobrega," je še dejal Gašpirc, ki bo na progi ostal dva dni: "Res so še malce zimske razmere, ampak ko te začnejo boleti noge, je povsem vseeno, ali te stvari bolijo od utrujenosti ali mraza. Motivacija je zelo velika. Načrtujem krepko čez 300, računam na okoli 350 kilometrov. Tako sem se odločil v glavi. Odločitev nastane tam, noge pa morajo ubogati."

Za Ruthin tekmovalni dres se lahko potegujete na spletni dražbi: http://www.bolha.com/rekreacija-sport/tek/dobrodelna-drazba-dresa-ruth-podgornik-res-1285496669.html.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.