Šport
52 ogledov

Na Norveško z optimizmom

Vtič Hinzenbach smučarski skoki svetovni pokal EPA
S petkovo tekmo v Lillehammerju se bo začela tudi nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Novi trener reprezentance Stane Baloh bo na Norveško odpeljal Evo Logar, Majo Vtič, Katjo Požun, Špelo Rogelj in Uršo Bogataj, Ema Klinec bo prvo tekmo na snegu izpustila, Anja Tepeš pa po poškodbi še ni okrevala.

"V teh štirih mesecih sva se s Primožem Peterko kar dobro ujela, prav tako z dekleti. Težave rešujemo sproti. Upam, da bodo dekleta na uvodni tekmi pokazala dobro pripravljenost s treningov in ne bodo imela večjih težav s prilagajanjem na sneg. Za zdaj nimajo namreč še niti enega skoka na snegu v nogah. Prva tekma bo zagotovo nek pokazatelj, kje smo, a nato imamo mesec dni tekmovalnega premora, tako da bomo delali naprej," je dejal Baloh.

Glavna cilja: SP v Falunu in Ljubno

V tej sezoni skakalke čaka tudi nordijsko svetovno prvenstvo v Falunu. Prav dober nastop na SP ter tekmi na Ljubnem sta za vse članice slovenske reprezentance glavna cilja sezone. "Še pred tednom dni je bila moja pripravljenost bolj žalostna, v soboto pa se mi je odprl svet in skačem povsem drugače. Že vsaj mesec dni komaj čakam na sneg," je dejala Katja Požun, Špela Rogelj pa je dodala, da pričakuje boljšo sezono kot lansko olimpijsko: "Pripravljena sem dobro, moji skoki sicer še nihajo, a upam, da bo na snegu že super."

Tudi najboljša slovenska skakalka minule zime Maja Vtič meni, da je pripravljena še boljše kot lani. "Menim, da sem od lani precej napredovala. S formo sem zadovoljna, saj občutim napredek tako po fizični kot tudi psihični plati. Upam, da bom vse te dobre treninge prenesla tudi na sneg. Moj glavni cilj je, da vse tekme odskačem čim bolj konstantno, glavni cilj pa je zagotovo svetovno prvenstvo v Falunu, eden večjih pa tudi domača tekma na Ljubnem," je dejala Vtičeva.

Velika samozavest pred sezono

Nove sezone se veseli tudi nekdanji skakalni šampion Primož Peterka, po številu zmag v svetovnem pokalu najuspešnejši slovenski skakalec, ki že nekaj let sodeluje z žensko reprezentanco. In če je imel zadnja leta vsakokrat nekaj treme pred začetkom sezone, pa pravi, da je pred letošnjo zimo ni več: "Očitno sem se že malo navadil tega vznemirjenja. Veliko samozavesti pred sezono pa mi vzbuja tudi to, kar dekleta kažejo na zadnjih treningih. Zato grem lahko na Norveško z optimizmom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.