Šport
51 ogledov

Na Škotsko samozavestno in odločno

tavares maribor levski evropska liga Facebook/NK Maribor
Ob Domžalah, ki bodo jutri v Stožicah gostile Wst Ham United, bo v 3. predkolu Evropske lige zaigral tudi Maribor. Ta bo znova gostoval na Škotskem.

“Imamo veliko izkušenj s škotskim nogometom, kar pa nam ne prinaša nobene prednosti. Imam občutek, da mnogi menijo, kako smo že uvrščeni v naslednji krog. Zdi se mi, kot da so nekateri odpisali Aberdeen. Pozabimo na dogajanja v prejšnjih letih, preteklost ne šteje. Čaka nas nova zgodba, Aberdeen igra drugače in treba je ostati na realnih tleh. Ob tem ima naša ekipa na papirju nekaj manj centimetrov kot smo jih imeli v prejšnjih letih in temu bo v dvoboju s tekmeci, ki veliko stavijo na skok igro, treba nameniti precejšnjo pozornost,” je pred novo škotsko misijo, vijoličasti so se v preteklih letih pomerili s Celticom, Rangersom in Hibernianom, za klubsko spletno stran dejal Mitja Viler.

Tekma na vzhodni obali Škotske se bo začela ob 20.45 po srednjeevropskem času, prenosa dvoboja pa si na televizijskih zaslonih ne bo moč ogledati.

"Zmagujemo, imamo šest točk v prvenstvu, napredovali smo v evropskih kvalifikacijah. Zdaj smo spet osredotočeni na mednarodno prizorišče, kar pomeni novo dimenzijo, višji nivo tekmovanja, toda zaupamo vase, v našo ekipo in verjamem, da bo uspešno tudi gostovanje na Škotskem,” je prepričan dvakratni strelec v zadnjem kolu domačega prvenstva, ko je Maribor z 2:0 ugnal Rudar, Sunny Omoregie.

Optimističen je tudi povratnik po poškodbi Rodrigo Defendi: "Ekipa je poskrbela za odličen uvod v sezono. Smo na pravi poti, vse poteka po načrtih. Pomembno je, da v prvenstvu ne izgubljamo točk, ki bi lahko na koncu sezone delale razliko. Od nedeljskega večera so vse misli usmerjene k Aberdeenu. Zavedamo se, da nas čaka poseben nasprotnik, s specifičnim slogom igre. Dobro se pripravljamo in gremo na Škotsko samozavestno, odločno po dobro izhodišče.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.