Šport > Nogomet
58 ogledov

Domžale in Maribor v Evropski ligi

Marcos Tavares, Dino Hotić Profimedias
Slovenska nogometna prvoligaša Maribor in Domžale bosta danes igrala povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige.

Mariborčani se bodo ob 19. uri v Sofiji merili z Levskim, Domžalčani pa bodo doma ob 20.30 gostili Šahtjor Soligorsk. Slednji so na prvi tekmi igrali 1:1, Štajerci pa 0:0.

Vijoličasti se zavedajo, da morajo proti bolgarskemu podprvaku zadeti in s tem nadaljevati evropsko sezono. V preteklosti so igrali v skupinskem delu lige prvakov in Evropske lige ter se leta 2014 zgodovinsko prebili v osmino finala. Lani jih je drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločila Astana in povzročila nemir. Novo v predčasno slovo od Evrope bi pomenilo nov hud udarec, saj so ljubitelji nogometa v Mariboru od leta 2011 spremljali kakovostne nogometne predstave.

“Naloga bo zahtevna, tega se dobro zavedamo. Levski je zelo izkušena ekipa, to so pokazali tudi v Ljudskem vrtu, toda vemo, kako do uspeha. Vemo, kaj v skupnem seštevku prinaša zadetek v gosteh. Moramo storiti vse, da bomo mi tisti, ki bomo prvi zatresli mrežo in odpeljali tekmo v želeno smer. Izkoristiti moramo naše prednosti, kakovost, ki jo imamo. Priložnosti ne bo veliko, tiste, ki si jih bomo ustvarili, moramo izkoristiti. Dobro smo se pripravili, temeljito analizirali tekmece in verjamem, da bomo z našo boljšo igro dosegli, kar si želimo. Uvrstitev v naslednji krog," je pred dvobojem z Bolgari dejal napadalec vijoličasti Gregor Bajde.

Domžale z rahlo prednostjo

Domžalčani so v gosteh iztržili ugoden izid, to popotnico pa bodo skušali unovčiti za preboj v 3. predkrog. Pravijo, da imajo kakovostnejšo in bolj homogeno ekipo od tekmeca in verjamejo v preboj v naslednji krog.

Domžale, lusitanos | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

''Moja edina želja je, da odigramo kvalitetno tekmo. Želimo diktirati potek igre in se ne ozirati na rezultat. Potrebujemo gol oziroma vsaj dva, da bi se postavili v boljši položaj. Po drugi strani pa se zavedamo, da nas čaka najmanj 95 minut mučenja. Zagotovo bomo trpeli in na trenutke bomo verjetno popolnoma vsi na stadionu nervozni. Napeli bomo vse moči in iskreno sem prepričan, da bomo vse bitke in dvoboje na igrišču dobili, pokazali, da smo boljša ekipa in se na koncu veselili napredovanja. Čutim, da se fantje ne bojijo izziva in da smo končno prišli do položaja, v katerem se znamo soočiti s to ravnijo tekmovanja. Neizmerno verjamem v svoje varovance,'' je pred dvobojem z Belorusi samozavesten trener Domžal Luka Elsner.

''Pričakujem izjemno zahtevno tekmo. Šahtjor ima veliko visokih igralcev, ki jih zna izkoriščati z dolgimi podajami pred kazenski prostor. Vseskozi moramo biti stoodstotno pozorni. Na drugi strani imamo mi kvalitetnejše nogometaše in smo tudi bolj homogena ekipa. Če bo dnevna forma prava, bomo napredovali," pa je za klubsko spletno stran dejal Brazilec Juninho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.