Šport
24 ogledov

"Na SP želimo biti do zadnjega dne"

Jaka Lakovič (levo) je bil v osmini finala z 19 točkami najboljši strelec Sloven Žurnal24 main
Kapetan Jaka Lakovič je na tekmi proti Braziliji igral izjemno. V ključnih trenutkih je prevzel breme na svoja ramena in soigralce popeljal k zmagi. "Naš cilj s tem drugim mestom v skupini ni končan."
Tekma z Iranom bo ob 18. uri po slovenskem času. Kdo od Slovencev bo dal največ točk? Povejte nam na našem Facebookovem profilu in si priborite Žurnalovo majico.

Jaka Lakovič je v 36 minutah dosegel 20 točk, imel tri skoke, tri podaje in dve ukradeni žogi. Zadel je šest trojk, tudi odločilne v zadnji četrtini, ko je praktično sam držal korak z razigranimi Brazilci. "V prvih 30 minutah smo prikazali odlično igro, nato pa nehali igrati. Velika napaka je bila, da smo v zadnji četrtini branili rezultat, nismo pa bili agresivni za koš. To nas je drago stalo, skoraj zmage. Izpostaviti moram ekipo. Nismo razpadli, stopili smo skupaj in zdržali velik psihični pritisk. Dobro smo odreagirali in zasluženo zmagali," je po tekmi povedal Lakovič.

Pred zadnjo četrtino je imela Slovenija 16 točk naskoka, vse je bilo idealno. Nato pa se je Brazilija na krilih Marcela Machada z delnim izidom 15:0 vrnila v igro. Slovenci so izgubili preveč žog in niso prihajali do metov. "To sem želel povedati s tistim, da smo nehali igrati. Vsaka naša odločitev je bila zelo medla. Tudi takrat, ko smo se odločili za prodor ali met, to ni bila odločitev, narejena stoodstotno, ampak na pol. Čim se to dogaja, te ekipa, kot je Brazilija, vedno kaznuje. Z ukradeno žogo, dobro obrambo in seveda z lahkimi koši," je razložil Lakovič. Brazilci so pred dnevi skoraj premagali Američane, Slovenija je zdaj ugnala njih. So izbranci selektorja Memija Bečirovića zdaj med favoriti prvenstva? "Ne, nismo eni od favoritov. Kot smo že rekli, gremo tekmo za tekmo. Na vsakega tekmeca se dobro pripravimo in poskušamo dati od sebe sto odstotkov. Mislim, da se na tem prvenstvu dvigujemo. Tista zmaga proti Hrvaški, predvsem drugi polčas, nam je vlila samozavest, zdaj smo to potrdili s to zmago, posebej s prvimi 30 minutami. V opomin pa ostaja šest minut zadnje četrtine," realen ostaja Lakovič.

Nič si nismo oddahnili. Ne moremo si privoščiti razkošja izbiranja nasprotnikov. Naš cilj s tem drugim mestom v skupini ni končan.
Jaka Lakovič

Z drugim mestom v skupini je prvi cilj dosežen. V osmini finala so se Slovenci tako izognili Argentini in Srbiji, ki bosta na prvih dveh mestih v skupini A. So si zaradi tega naši fantje kaj oddahnili? "Nič si nismo oddahnili. Ne moremo si privoščiti razkošja izbiranja nasprotnikov. Naš cilj s tem drugim mestom v skupini ni končan. Sem smo prišli odigrati do konca, do 12. septembra. Tako se tudi vedemo. V vsako tekmo gremo stoodstotno. Seveda smo vsake zmage zelo veseli, a jo naslednje jutro pozabimo. Na SP je vsak dan pomembna tekma, ko se je znova treba dokazati," trezno razmišlja Lakovič in poudarja, da bodo tudi proti Iranu zaigrali na vso moč: "Ne gre samo za zapravljanje ugleda. Tu gre predvsem za samozavest. Moramo ohraniti naš ritem igre. Verjetno bodo več minut dobili igralci, ki do zdaj niso igrali veliko. Ampak to ni noben razlog, da bi bili naši načrti kaj drugačni. Vsak igralec, ki je tu, je enako pomemben, vsak, ki stopi na igrišče, bo dal zagotovo vse od sebe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.