Šport
54 ogledov

Na tekmi v Ljubnem tudi debitantka

Ljubno ob Savinji smučarski skoki maja vtič Anže Petkovšek
Na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki bo v soboto ob 14. uri na Ljubnem ob Savinji, bo nastopilo vseh šest Slovenk.

Maji Vtič, ki je imela nastop že zagotovljen, so se danes v kvalifikacijah pridružile še Špela Rogelj, Urša Bogataj, Katja Požun, Eva Logar in debitantka Nika Križnar.

Če so prireditelji tekme v Zgornji Savinjski dolini še v sredo tarnali nad pomanjkanjem snega, so danes dobili snežno pošiljko, zaradi katere so uradni trening izpeljali eno uro kasneje, kot je bilo predvideno. Najdaljšo daljavo treninga je sicer postavila Maja Vtič, ki je pristala pri 90 metrih, razpoloženi sta bili tudi Rogljeva (88,5 m) in Požunova (84,5 m).

Najdaljša Takanašijeva

Kvalifikacije je dobila Špela Rogelj z daljavo 89 metrov. Urša Bogataj je bila s 83 metri osma, Nika Križnar s 84,5 metra 11., Katja Požun z 81 metri 14., Eva Logar pa z 81,5 metra 17.

Maja Vtič v kvalifikacijah nato ni nastopila, med tekmovalkami, ki so imele nastop že zagotovljen, pa je najdaljši skok uspel vodilni tekmovalki v skupnem seštevku Japonki Sari Takanashi (89,5 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.