Šport
14 ogledov

Nachbar: "Brez evforije!"

Nachbar Žurnal24 main
Boštjan Nachbar meni, da bo po zmagi nad Hrvaško lažje, a vseeno opozarja, da sta do konca predtekmovanja še dve tekmi. "Evforije ni, pretiravanja prav tako ne."
Če izgubimo proti Braziliji in potem na primer Hrvaška Brazilijo premaga, smo lahko v zelo slabem položaju.
Boštjan Nachbar

Za začetek se je Boštjan Nachbar še enkrat dotaknil tekme z južnimi sosedi: "Za nami je najtežja tekma na tem prvenstvu. Hrvati imajo odlično ekipo. Borijo se do konca, to so v tej tekmi večkrat pokazali. Veseli me, da smo se po prvem slabšem polčasu v nadaljevanju odzvali ustrezno. Strnili smo obrambo in imeli nadzor nad skokom. Potem se je odprlo še v napadu. Ko smo zadeli štiri trojke zapored, pa je steklo in smo prebili tisto, kar smo prebijali več kot trideset minut. Zaslužena zmaga celotne ekipe. Vsak posameznik, ki je stopil na igrišče, je prispeval svoj delež. Ta zmaga je zelo pomembna za našo samozavest. Vsi igralci in strokovni štab so dali vse od sebe. Vsa čast vsem, predvsem pa navijačem."

Hrvaški centri so si hitro nabrali osebne napake. Je bila to morda taktika slovenske izbrane vrste – obremeniti centre na račun slabšega pokrivanja zunanjih igralcev? "V tekmo ne moreš iti s taktiko, da boš nekoga spravil v težave z osebnimi napakami. Oziroma ne veš, kakšen bo sodniški kriterij. Res je, da smo si to želeli, tudi kakšnega od njihovih branilcev smo želeli spraviti v težave. No, na koncu se je izkazalo, da nam je to uspelo pri centrih, kar je bilo super. Tudi mi smo imeli težave z osebnimi. Slokar, jaz in Vidmar smo imeli po štiri. Ampak znali smo bolje odreagirati, tudi menjave so bile ob pravem času, tako da smo tekmo končali brez pete osebne," pravi Nachbar.

Plus si je na tekmi s Hrvaško zaslužil predvsem Samo Udrih, še naprej pa je minus slovenske ekipe prepočasna igra. Tako v analizi za Žurnal24 meni Mik Pavlovič. Preberite jo tukaj.

V preteklosti je Slovenija veliko izenačenih tekem izgubila, tokrat pa je drugače. Je reprezentanca dozorela? Nachbar meni: "Nočemo se obremenjevati s tem. Kar se je v preteklosti dogajalo, se je. Prej ko pozabiš, bolje je. Res pa je, da je v tej tekmi naša ekipa pokazala močan značaj. Sploh po slabšem prvem polčasu, ko so se razleteli. Znali smo stopiti skupaj, nadzirali smo skok, zadevali mete, res super ekipna zmaga."

Koliko bo po tej zmagi lažje igrati v nadaljevanju skupine? "Bo lažje, bo. Vendarle smo premagali neposrednega tekmeca v skupini. Ampak, če izgubimo proti Braziliji in potem na primer Hrvaška Brazilijo premaga, smo lahko v zelo slabem položaju. To zmago moramo potrditi z zmago proti Braziliji. Potem pa bomo govorili o velikem poslu. Evforije ni, pretiravanja prav tako ne," je dejal Nachbar in se za konec zopet dotaknil navijačev: "Zelo so nam pomagali. Navijače najbolj potrebuješ, ko zaostajaš. In mi smo jih imeli. Vlivali so nam upanje, bili z nami v vsakem trenutku. Lahko je, ko ti vodiš za dvajset točk, pa vsi skačejo po tribuni, ti slaviš na klopi. To je eno. Ko pa ti igraš proti odlični ekipi, kot je Hrvaška, in zaostajaš za šest, sedem točk, za sabo pa imaš tako ogromno navijačev, potem pa je to druga stvar. Kapo dol!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.