Šport
36 ogledov

Nachbar: "Uživam v večji odgovornosti"

Boštjan Nachbar je bil s 13 točkami prvi strelec Slovenije proti ZDA. (Foto: Reu Reuters
Eden glavnih slovenskih igralcev v Turčiji je Boštjan Nachbar, ki je prevzel vlogo vodje v ekipi. S pogumno in dobro predstavo je navdušil tudi Američane. "Uživam v večji odgovornosti!"
Kdo bo zmagal in za koliko točk? Napovejte
in lahko si priigrate Žurnalovo majico. Svojo napoved lahko oddate na Žurnalovem športnem profilu na omrežju Facebook. Prvi že napovedujejo zmago naših fantov! Tako je prav.

Boštjan Nachbar je po Tuniziji dobro odigral tudi proti ZDA in bil s 13 točkami najboljši strelec slovenske izbrane vrste. "To je bila zelo zanimiva tekma  za navijače. Verjamem, da so vsi uživali v njej. Zelo dostojno smo se zoperstavili eni najboljših reprezentanc na svetu. Veseli me, da so mlajši igralci dobro odigrali. Na primer Gašper Vidmar. Njegova samozavest bo ključna za naš uspeh tu," je dejal Boki in zanikal, da bi tekma z ZDA Slovencem pobrala preveč moči: "Vsi smo si razdelili minute. Nekaj utrujenosti je, ampak verjamem, da bomo v dokaj dobrem stanju pričakali tekmo s Hrvaško, ki bo ena pomembnejših na tem turnirju."

Nachbar spada med najizkušenejše igralce v naši reprezentanci, v Turčiji pa je prevzel vogo vodje moštva. "Glede na to, da letos ni Smodiša, moram prevzeti to vlogo vodje. Ne gre samo za to, da zadevaš mete za tri točke. Povezano je z željo, ognjem v očeh, delom na treningih ... sploh je to zelo pomembno za mlajše igralce, ki vstopajo s klopi. Če vidijo prestrašenega najstarejšega igralca na igrišču, kako bodo pa oni reagirali? Pritiska pa ne čutim več. Uživam v večji odgovornosti!"

Naš velik plus bodo tako kot vedno navijači. Tuji novinarji me sprašujejo, od kod prihajajo ti navijači. Odgovarjam jim, da iz Slovenije. Naši navijači so najboljši na svetu.
Boštjan Nachbar

Po tekmi z ZDA so ga hvalili tako v ameriški reprezentanci kot v njihovih novinarskih vrstah. Zanimalo jih je, kdaj se vrne v ligo NBA. Na to bodo morali počakati vsaj še eno leto, saj ima Nachbar pogodbo s turškim Efes Pilsnom. Še prej pa bo seveda dal vse od sebe na tem SP. Najprej že proti Hrvatom. "Hrvati imajo vsako leto dobro reprezentanco. So ekipa z veliko nadarjenimi igralci, ki igrajo na najvišji evropski ravni. Imajo novega trenerja, ki je prinesel novo energijo, neko svežino. Mislim, da v tej tekmi ni favorita. Zelo težko bo igrati proti tako kakovostni reprezentanci. Verjamem, da smo boljši, bomo pa to morali pokazati na igrišču."

O prednosti slovenske izbrane vrste in rezervah pa misli takole: "Tekmo za tekmo se ta mozaik naše igre sestavlja. Če primerjate poraz proti Ameriki z zmago proti Tuniziji, boste videli, da smo tokrat pokazali malo več. Verjamem, da bomo proti Hrvaški še več. Rezervo imamo pri metu. Ta nam še ni stekel. Imamo igralce, ki znajo zadevati, tako da je po mojem samo vprašanje časa, kdaj se bo kdo razletel. Ali bo to Jaka, Samo, morda Slokar, ki tudi še ni imel super šuterskega večera. Moramo popraviti skok v obrambi, ki je bil do zdaj naša šibka točka. Ampak to so stvari, ki jih lahko vsak sam pri sebi popravi. Nimamo neke taktične napake. Vem, da se bomo dobro pripravili." Seveda pa ne pozablja niti na podporo s tribun: "Naš velik plus bodo tako kot vedno navijači. Tuji novinarji me sprašujejo, od kod prihajajo ti navijači. Odgovarjam jim, da iz Slovenije. Naši navijači so najboljši na svetu. In upam, da se bodo vsepovsod razpisali o njih. To si zaslužijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.