Šport
38 ogledov

Nacionalistične žaljivke za Muguruzo

Garbiñe Muguruza EPA
V nedeljo se je v okviru dvoboja osmine finala v konkurenci posameznic zgodil incident.

Za vstop v četrtfinale sta se na igrišču Suzanne Lenglen borili lanska zmagovalka Garbiñe Muguruza in domačinka Kristina Mladenović. Slednja je slavila v treh nizih.

Sodnik je moral večkrat miriti gledalce, saj so posamezniki v smer Španke Muguruze usmerili več neprimernih vzklikov. Večkrat so jo žalili, slišalo se je tudi, da naj "odj**e nazaj v Venezuelo, kamor spada." Na omenjeni stavek se je večina občinstva sicer odzvala s smehom, kot tudi pritiče takšni neumnosti.

Muguruza se je rodila v Caracasu, njena mati je Venezuelka, oče pa je baskovsko-španskih korenin. 23-letnica sicer že nekaj časa živi v švicarski Ženevi.

"Tukaj nisem, da bi si ustvarjala sovražnike, rada igram tukaj, toda to ni dober občutek. Ne vem, kako naj pojasnim, če bi bili na mojem mestu, bi razumeli. Ne vem, kaj so ljudje pričakovali. Bolje, da ne rečem ničesar več," je po dvoboju dejala lanska zmagovalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.