Šport
69 ogledov

Nacionalka odpovedala prenos Dirke po Sloveniji

Nik BurjekDirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Televizija Slovenija je bila zaradi tehničnih težav primorana odpovedati prenos verjetno odločilne tretje etape Dirke po Sloveniji. Ljubitelji kolesarstva bodo letos prikrajšani tudi za prenose dirke Tour de France.

Najbrž že odločilne sobotne etape, ki ima cilj na prelazu Vršič, ne bo moč videti v prenosu na TV Slovenija. Pripravlja se le večerna reportaža. V četrtek, ko je bil v Ljubljani uvodni kronometer, je bilo storjenih preveč napak. Na javni radioteleviziji so ob tem poudarili, da krivda ni na njihovi strani, saj za kvalitetno spremljanje kolesarske dirke nimajo vse ustrezne opreme (helikopterji, številni oddajniki ...). 

Organizatorji Dirke po Sloveniji so zato sprejeli ponudbo proizvajalca signala VPK, ki naj bi zagotavljal, da ima primerno opremo in kakovosten izdelek. A to očitno ne drži, saj so gledalci v četrtek izgubljali živce ob polminutnem kadru snemalčevega kolena, ob nenehnih zamrznitvah slike in ob izostanku časovnih meritev, ki so nujne za ustrezno spremljanje kronometra.

Tudi Toura ne bo moč videti

Ker na petkovi etapi VPK ni zmogel pravočasno zagotoviti niti posnetkov za prispevek v športni oddaji ob 20. uri, so se na RTV SLO odločili, da prenosa ne bo niti v soboto, niti v nedeljo, bodo pa pripravljene reportaže.

Ljubitelji kolesarstva bodo letos prikrajšani tudi za prenos slovite dirke Tour de France, saj na Kolodvorski v športnem uredništvu ni dovolj sredstev, da bi odkupili pravice prenosa. Je pa odgovorni urednik športnega programa Mile Jovanović zatrdil, da si bodo prizadevali, da bo TdF že naslednje leto spet na ogledu na nacionalki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.