Šport
2959 ogledov

"Če bo tako, nisi več dobrodošel!"

rafael nadal roger federer Epa
Prvi igralec sveta je zažugal večnemu rivalu.

Roger Federer je po zmagi v Šanghaju čestital Rafaelu Nadalu ob enoletni obletnici teniške akademije Rafa Nadal Academy na Majorki.

Otvoritve prestižnega kompleksa se je pred natanko letom dni udeležil tudi švicarski tenisač, ki je Nadalu pomagal pri promociji več deset milijonov evrov vrednega projekta. 

"Tukaj sem, da se poklonim velikemu Rafi. V profesionalnem tenisu sem že 17 let. V tem času so me navdihovali številni delavni in pridni tenisači, a nihče tako kot ti. Zaradi tebe sem postal igralec, kakršen sem danes," je lanskega oktobra pred zbranimi gosti na Majorki dejal zmagovalec 19 turnirjev za grand slam.

 | Avtor: Epa Epa

Federerju je obisk Nadalove akademije očitno dobro del, saj je letos osvojil dva grand slama in tri masterse, še vedno pa je v igri tudi za prvo mesto lestvice ATP ob koncu koledarskega leta. Odločitev bo bržkone padla na zaključnem turnirju World Tour Finals v Londonu, kjer bo nastopilo osem najboljših tenisačev pretekle sezone.

Z Nadalom sta se letos pomerila že štirikrat in prav vse obračune je dobil 36-letni Švicar, ki je po zadnji zmagi v Šanghaju dejal: "Morda se je vse začelo prav na akademiji. Upam, da bom kmalu spet dočakal povabilo. Z veseljem bi se vrnil."


Nadalu je velikemu rivalu sporočil, da je na akademiji vedno dobrodošel, a le pod določenimi pogoji. "Hvala za tvoje sporočilo. Za nami je uspešno leto. Tvoja pomoč na otvoritvi je bila zelo pomembna. Ne morem se ti dovolj zahvaliti. Tukaj si vedno dobrodošel z otroki in družino. To je tvoja hiša," je sporočil prvi igralec sveta.

"Ne sme pa se ponoviti, da boš po obisku akademije spet igral tako dobro. V tem primeru te ne bom več povabil."

Rafael Nadal

Federer je dobil zadnjih pet zaporednih obračunov proti Nadalu. V skupnem seštevku s 23-15 še vedno vodi Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice