Šport
86 ogledov

Nadal do zmenka z Đokovićem

Rafael Nadal Madrid EPA
V Madridu so v moški konkurenci znani trije polfinalisti, v ženski pa obe finalistki.

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je brez boja uvrstil v polfinale mastersa ATP v Madridu, potem ko je Japonec Kei Nishikori zaradi poškodbe predal dvoboj 15 minut pred začetkom.

Drugi igralec sveta Đoković, ki v Madridu brani naslov, se bo v sobotnem polfinalu pomeril s petim nosilcem Rafaelom Nadalom, domačin je ugnal desetega nosilca Belgijca Davida Goffina (7:6, 6:2).

V polfinale se je prebil tudi Urugvajec Pablo Cuevas, premagal je Nemca Alexandra Zvereva (3:6, 6:0, 6:4). Za vstop v finale bo igral z osmim nosilcem Avstrijcem Dominicom Thiemom, ta je gladko ugnal nepostavljenega Hrvata Borno Čorića (6:1, 6:4).

Halepova za naslov proti Mladenovicevi

V finale ženskega madridskega turnirja se je prebila Romunka Simona Halep, tretja nosilka je gladko ugnala Latvijko Anastazijo Sevastovo (6:2, 6:3).

Za naslov se bo pomerila s štirinajsto nosilko Kristino Mladenovic, Francozinja je bila v polfinalu boljša od osme nosilke Rusinje Svetlane Kuznecove (6:4, 7:6).

Madrid, ATP (6,408 milijona dolarjev), četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa/4) - David Goffin (Bel/9) 7:6(3), 6:2
Novak Đoković (Srb/2) - Kei Nishikori (Jap/6) predaja
Pablo Cuevas (Uru) - Alexander Zverev (Nem) 3:6, 6:0, 6:4
Dominic Thiem (Avt/8) - Borna Čorić (Hrv) 6:1, 6:4

Madrid, WTA (5,924 milijona dolarjev), polfinale:

Simona Halep (Rom/3) - Anastazija Sevastova (Lat) 6:2, 6:3
Kristina Mladenovic (Fra/14) - Svetlana Kuznecova (Rus/8) 6:4, 7:6(4)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.