Šport
44 ogledov

Nadal izpušča dva mastersa

rafael nadal Profimedias
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe desnega zapestja odpovedal nastopa v Torontu in Cincinnatiju, kjer bi branil naslova.

Turnirja bi bila za Rafaela Nadala zadnja v pripravah pred odprtim prvenstvom ZDA, zadnjem turnirju za veliki slam v sezoni. Osemindvajsetletni Majorčan, drugi na svetovni lestvici, je lani zmagal v New Yorku.

"Imel sem veliko smole in sem se v torek na treningu poškodoval. Zdravniki so ugotovili, da najmanj dva do tri tedne ne bom mogel igrati na turnirjih," je pojasnil Nadal in izrazil optimizem glede svojega nastopa na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo začelo 25. avgusta.

V lovu na 15. grand slam

Doslej je osvojil 14 turnirjev za grand slam in junija devetič zmagal v finalu odprtega prvenstva Francije. Po izpadu v četrtem krogu turnirja v Wimbledonu, kjer ga je presenetljivo izločil 19-letni Avstralec Nick Kyrgios, ni več igral. Pred dvema letoma ni nastopil v ZDA na četrtem turnirju za veliki slam sezone, ker je imel poškodovano koleno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.