Šport
3801 ogledov

Nadal z zaskrbljujočim sporočilom: "Ne bi rad zavajal ljudi"

Rafael Nadal Epa
Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal pri 37 letih načrtuje vrnitev na teniška igrišča, čeprav je njegovo stanje vse prej kot obetavno.

Španski teniški zveznik Rafael Nadal prihodnje leto še vedno načrtuje konec športne poti. "Rekel sem že, da je možno, da bo leto 2024 zadnje na moji teniški poti. Ostajam pri tem, a tega, jasno, 100-odstotno ne morem zagotoviti," je 37-letni Nadal povedal za Movistar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Teniški zveznik, ki je osvojil 22 turnirjev za grand slam, je priznal, da je imel dve operaciji kolka. Z igrišč pa je odsoten vse od januarja, potem ko se je v Melbournu poškodoval. Zadnji dvoboj je Nadal odigral 18. januarja v drugem krogu OP Avstralije, ko ga je po treh nizih premagal Američan Mackenzie McDonald.

"Bolečina je še vedno prisotna, a vzdržna. Včasih mi stopalo ne da miru in mi težavo predstavlja že hoja po stopnicah. Ko človek živi v bolečinah, težko ostane srečen. To vpliva tudi na moj značaj," je povedal zmagovalec 22 turnirjev za grand slam, ki ga poleg degenerativne bolezni stopala, s katero se spopada že od začetka kariere, pestijo še bolečine v kolku.

Kljub temu ni še ni pripravljen obupati nad vrnitvijo, čeprav bo to vse prej kot lahka naloga.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ne bi rad zavajal ljudi, sem daleč od tega, da bi lahko zmagal na Roland Garrosu ali OP Avstralije. Zavedam se težav, s katerimi se soočam, in so nepremostljive, to je moja starost, potem so tukaj še fizične težave. Vleče me naprej želja po vrnitvi, po tekmovanjih," je pojasnil Nadal.

Njegov stric Toni Nadal je pred časom povedal, da trenira na igriščih svoje akademije na Majorki in čaka na začetek naslednje sezone. "Če bo šlo vse tako, kot načrtujemo, bi se moral vrniti na igrišče na OP Avstralije 2024. To je tudi njegova želja," je poudaril Toni Nadal.

Đoković Močne besede Šport Ožigosan, ker je Srb? "Če bi bil Novak Američan, bi imel ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.