Šport
3460 ogledov

Ožigosan, ker je Srb? "Če bi bil Novak Američan, bi imel ..."

Đoković Profimedia
Novak Đoković je po mnenju nekdanje zvezdnice belega športa žrtev svoje nacionalne pripadnosti.

Srb Novak Đoković je z naskokom najuspešnejši tenisač vseh časov, njegova zgodba pa še ni končana, saj iz tedna v teden ruši nove rekorde in premika meje.

Čeprav mu v statističnem pogledu že dolgo ni več para, počasi pa mu status največjega teniškega igralca vseh časov priznavajo tudi najbolj zagrizeni kritiki, na 36-letnik nikoli ni (in bržkone tudi ne bo) dosegel nivoja priljubljenosti, ki sta ga globalno gledano uživala njegova večna rivala; Roger Federer in Rafael Nadal.

Razlogov, zakaj je temu tako, je bržkone več, eden izmed najpogosteje omenjenih pa je Đokovićeva narodnost.

Đoković Je šel predaleč? Šport Oče teniške senzacije besen na Đokovića: "Posmehoval se je mojemu sinu"

Mnogi so namreč prepričani, da bi bil srbski tenisač čaščen kot božanstvo, če ne bi prihajal iz majhne državice na jugovzhodu Evrope. O tem ne dvomi niti osrednji akter zgodbe, ki je na to temo spregovoril po zmagi na OP ZDA.

"Vam prepuščam odločitev, ali sodim v razpravo o najboljšem tenisaču vseh časov, a ena stvar je dejstvo - če ne bi bil iz Srbije, bi me na športni ravni poveličevali že pred mnogimi leti, še zlasti na Zahodu," je izjavil prvi tenisač sveta.

Đoković ATP Šport Đoković odpovedal enega svojih najljubših turnirjev

Njegovemu mnenju se je pridružila nekdanja vrhunska tenisačica Marion Bartoli, ki je pristranskost zahodnih medijev in javnosti izpostavila v intervjuju za RMC.

"Ker prihaja iz Srbije, se o njem ne piše toliko. Če prihajaš iz majhne vzhodnoevropske države z bolečo nedavno zgdovino, lahko to vpliva na tvojo priljubljenost," meni Bartolijeva.

"A tukaj ne gre samo za to, da je Novak Srb. Vsi zelo dobro vemo, da če bi bil Novak Američan, ki bi osvojil 24 grand slamov, 39 mastersov in šest zaključnih turnirjev, bi imel kip v vsakem mestu," je dodala nekdanja zmagovalka Wimbledona.

Đoković Fenomen Šport Đoković: "Včasih se vprašam, zakaj mi je tega treba?"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • jan631 19:44 18.september 2023.

    Na žalost je iz države, ki konstantno dela zgago, je ena mala vukojebina, ki pa bi rada bila središče sveta. Hvala bogu, da smo se jih losali.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:39 18.september 2023.

    Tukajle bi mu pa dala prav. Enako trdim za naše slovenske košarkaše, ker se jim v večini sodi nepošteno. Ampak saj eni mali slovenčki pa ja ne morejo premagati kakšne od košarkaških velesil.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:33 18.september 2023.

    Čeprav nisem njegov navijač in sem do tenisa brezbrižen, je ta trditev še kako na mestu.