Šport
63 ogledov

Nadal priznal: Da, to je bila moja prošnja

rafael nadal EPA
Rafael Nadal je po zmagi v prvem krogu OP Francije potrdil namigovanja, da Carlos Bernardes ne bo sodil na njegovih prihajajočih obračunih.

Poročali smo, da naj bi Rafael Nadal zaradi nesoglasij z enim od glavnih devetih sodnikov na ATP Touru zaprosil, če lahko Carlosa Bernardesa črtajo s seznama njegovih nadaljnjih obračunov.

Govorice so sprožile polemiko na družabnih omrežjih, kjer se je razvnela debata o (pre)velikem pritisku, ki ga zaradi osebnih interesov na krovne športne organizacije vršijo največji zvezdniki na svetu.

Nadal je po zmagi v prvem krogu Roland Garrosa govorice potrdil in razkril, da je Zveza teniških profesionalcev (ATP) njegovi prošnji ugodila. ''Na Touru je veliko sodnikov. Bernarddesa zelo spoštujem. Smatram ga za odličnega sodnika in dobrega človeka, a včasih se težave z istim sodnikom nakopičijo, zato je lažje, če nekaj časa preživiva narazen. Glede na to, kaj se je zgodilo v Riu de Janeiru, je za oba bolje, da nisva skupaj na igrišču. To je vse. Z njim osebno nimam nobenih težav,'' je pojasnil Nadal.

Španec je na turnirju v Braziliji prejel več opozoril, ker si je med točkami privoščil preveč časa, za nameček pa je narobe oblekel kratke hlače, kar je bila kaplja čez rob.

''Da, to je bila moja prošnja,'' je priznal Nadal in dodal: ''ATP sem vprašal, če je to mogoče. Spoštujem ga kot sodnika in kot osebo. Nisem zadovoljen s situacijo. Želim si, da bi Bernardes spet sodil na mojih obračunih. To se bo tudi zgodilo, a za oba je bolje, da si vzameva odmor. Imela sva nekaj težav. Kar se mene tiče, je bil v Riu nespoštljiv, potem ko sem narobe oblekel hlače. Vprašal sem ga, če jih lahko popravim, njegov odgovor pa je bil 'lahko, vendar boš dobil opozorilo'. Meni se to ne zdi pošteno. Ne morem igrati cele igre z narobe obrnjenimi hlačami. To je vse. Nimam osebnih zamer. Tega ne govorim zato, ker sedim pred vami. Spoštujem ga, všeč mi je, vendar ni imel prav,'' je svojo odločitev utemeljil Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.