Šport
9 ogledov

Nadal ubil dve muhi na en mah

rafael nadal EPA
Španec Rafael Nadal je zabeležil drugo zaporedno zmago na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu, s katero si je zagotovil, da bo sezono končal na prvem mestu lestvice ATP.

Vodilni igralec s svetovne teniške lestvice Španec Rafael Nadal je v drugem nastopu na zaključnem turnirju sezone v Londonu dosegel dvojno zmago. Premagal je Švicarja Stanislasa Wawrinko s 7:6 (5) in 7:6 (6), si tako zagotovil nastop v polfinalu, hkrati pa toliko točk za lestvico, da bo ne glede na razplet turnirja ob koncu sezone ohranil prvo mesto.

Sedemindvajsetletni Nadal bo tako že tretjič v karieri sezono zaključil kot prvi igralec sveta. Medtem ko je 2008 in 2010 do tega prišel suvereno, ima letos njegov dosežek še posebno težo, saj je Španec sezono začel po šestmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, ki je resno ogrožala nadaljevanje kariere, hkrati pa je v boju za prvo mesto prehitel Srba Novaka Đokovića, ki ima za seboj prav tako zelo plodno leto. Nadal je v tej sezoni dobil 73 dvobojev in izgubil le šest.

Wawrinka brez niza v 26 poskusih

tomaš berdych | Avtor: Reuters Reuters
Proti Wawrinki je Nadal ohranil stoodstotni izkupiček; Švicarja je premagal dvanajstič v nizu, ob tem, da mu v šestih letih, odkar sta se prvič pomerila, ni prepustil niti niza. Dobil jih je kar 26 zapored. "To je pravi scenarij za osvojitev prvega mesta. Preplavljajo me močna čustva, še posebej po vseh težavah, ki sem jih preživljal lani," je dejal Španec.

Za Nadala je to druga zmaga v Londonu. V uvodnem nastopu je prav tako z 2:0 v nizih odpravil rojaka Davida Ferrerja.

Berdych pokopal Ferrerjeve upe

Na zaključnem turnirju ATP v Londonu z nagradnim skladom šest milijonov dolarjev je Čeh Tomaš Berdych zabeležil prvo zmago in ohranil upanje za uvrstitev v polfinale. S 6:4 in 6:4 je premagal Španca Davida Ferrerja, ki tako nima več možnosti za polfinale.

World Tour Finals, skupinski del:

Skupina A

Rafael Nadal (Špa/1) : Stanislas Wawrinka (Švi/7) 7:6 (5), 7:6 (6)
David Ferrer (Špa/3) . Tomaš Berdych (Češ/5) 4:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.