Šport
22 ogledov

Nadal zadel Đokovića v glavo

novak đoković EPA
Dan po zmagi Rafaela Nadala na mastersu v Montrealu je v ospredju manjši incident, ki se je zgodil na polfinalnem obračunu med Špancem in Novakom Đokovićem.

Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Montrealu premagal Novaka Đokovića, obračun pa je zaznamovala točka v tretjem nizu, ko je Nadal žogico poslal naravnost v Đokovićev obraz.

Pri rezultatu 2:2, 30:30 je Nadal s skrajšano žogico Đokovića potegnil na mrežo, Srb pa je odgovoril s podobnim udarcem. Nadal je kratko žogico ujel in jo usmeril v telo prvega igralca sveta, ki je dobil udarec naravnost v obraz.

Nadal je takoj ponudil svoje opravičilo, ki pa Đokovića ni zanimalo, zato je Španec le skomignil z rameni. Tenisača sta po koncu obračuna pri mreži spregovorila nekaj besed in pomirila napete strasti.

Incident je navdušil Andyja Murrayja, ki je bil zaradi nastopa v finalu dvojic še vedno v Montrealu. Škotski tenisač je na Twitterju zapisal: ''Nole jo je pravkar dobil v obraz. Tole bi lahko postalo okusno.''

andy murray tvit | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

 

 

 

 

Nadal ni kršil pravil

Žogica v telo nasprotnika je legitimen teniški udarec, so si enotni teniški strokovnjaki, za nameček pa Nadal v tem položaju ni imel veliko izbire. Španec svojega rivala zagotovo ni želel zadeti v obraz, kar je pozneje, ko so se strasti umirile, spoznal tudi Đoković.

Incident se je zgodil le nekaj dni po tem, ko je oče Novaka Đokovića Nadala obtožil, da se je po vzponu njegova sina odnos med obema tenisačema skrhal.

Komentarjev 2
  • vladek 14:46 12.avgust 2013.

    Pa vemo od kje je doma,nič čudnega,dober igralec s prazno glavo.Vedno so ugroženi

  • marjan 14:01 12.avgust 2013.

    Novak je kot igralec nedvomno št.1, kot človek pa ena *it. On se lahko norčuje in oponaša vsakega, ko pa dobi slučajno eno lahko žogico v obraz, pa je takoj užaljen.