Šport
11 ogledov

Nadalove slabosti? "Nima jih."

Drugič (prvič leta 2008) je Rafael Nadal osvojil turnir na sveti travi. (Foto: E Žurnal24 main
Neubranljiv forehand, pregled nad celotnim igriščem, popolna predanost in neverjetna želja po uspehu. To odlikuje Rafaela Nadala. Je številka 1 moškega tenisa in to mu po osmem grand slamu priznavajo vsi.

Kaj so njegove slabosti? Nima jih veliko.
Tomaš Berdych
Rafael Nadal je v nedeljskem finalu Wimbledona in pred tedni z zmago na Roland Garrosu dokazal, da je spet v formi, v kakršni je bil pred poškodbo kolena. Še več: na travi še nikdar ni igral tako dobro, nič več ni le pesek teren, kjer dominira. Tomaš Berdych, ki je do finala igral tako izjemno, je bil proti številki 1 lestvice ATP nemočen. "Kaj so njegove slabosti? Nima jih veliko," je pošteno priznal češki tenisač. "Njegovo največje orožje je njegova levica. Proti njemu je res težko najti pravi ritem." Slednjega proti Špancu v zadnjih treh mesecih ni našel skoraj nihče: na zadnjih 32 dvobojih je zmagal 31-krat. "Na travi se vse bolje gibam in to je tu zelo pomembno. Poleg tega sem še izboljšal svoj servis. Na travi je tudi treba igrati bolj agresivno kot na drugih podlagah," pa ključe za uspeh v All England Clubu razkriva sam Nadal.

Ste zamudili finale? Poglejte nekaj najlepših utrinkov in preberite, kako je Nadal zmagal.

"Od sebe pričakujem, da vsako točko odigram najbolje in se za vsako borim, kot da je zadnja," svojo predanost opisuje Nadal, ki so mu pred letom dni dejali, da ima kolena 33-letnika. "Če želiš igrati dobro, lahko najdeš pot." Lažje reči kot storiti. Rafi, kot ga ljubkovalno imenujejo, je to še kako uspelo, pa je star šele 24 let: petkrat je osvojil Roland Garros, dvakrat Wimbledon in enkrat OP Avstralije. Pri isti starosti je imel Roger Federer le šest izmed danes 16 grand slamov. Nadalov naslednji cilj je OP ZDA. "New York ostaja moj cilj za prihodnost, ta hip pa si najbolj želim plaže, ribarjenja, zabave in Majorke," je pred odhodom iz Londona še dejal Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.