Šport
8 ogledov

Nadalovo petkovo darilo je Murray

1/11
Žurnal24 main
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v četrtfinalu odprtega prvenstva Francije premagal Šveda Robina Söderlinga s 6:4, 6:1 in 7:6. V polfinalu ga čaka Britanec Andy Murray.

Če je v prvem kolu francoskega grand slama proti Johnu Isnerju za napredovanje potreboval kar pet nizov, pa je v četrtfinalu Rafael Nadal Šveda odpravil s 3:0 v nizih. Tako kot si je pred dnevi želel, je Majorčan dvignil raven svoje igre ter z natančnimi in močnimi udarci razorožil Söderlinga, ki je do zdaj edini tenisač, ki je Nadala uspel premagati na igriščih Roland Garrosa. To mu je uspelo leta 2009, ko ga je izločil v osmini finala. 

Čilski teniški igralec Fernando Gonzalez je v sredo naznanil, da se bo na teniško sceno znova vrnil letos v Wimbledonu, potem ko so mu oktobra 2010 operirali kolk. Gonzalez je znan predvsem po ubijalskem forehandu.

Nadal je dvoboj začel silovito in z dvema brejkoma hitro prišel do vodstva s 3:0. Söderling se je na rezultatsko tablo vpisal z brejkom v četrti igri. Nadalu je prednost enega brejka zadoščala vse do konca prvega niza, ki ga je dobil s 6:4.
Tudi drugi niz se je začel podobno. Nadal je z dvema brejkoma hitro prišel do vodstva s 5:1 in Soderlinga je v nadaljevanju čakala misija nemogoče. Nadal je za konec drugega niza Švedu še enkrat odvzel servis ter povedel z 2:0 v nizih (6:1). Tudi uvod tretjega niza je pripadel Špancu, ki bo v petek dopolnil 25 let. Pri zaostanku z 0:2 pa je brejk uspel Söderlingu, ki je izenačil na 2:2. Igralca sta nato držala svoje servise vse do izida 6:6, zmagovalca tretjega niza pa je odločila podaljšana igra, ki jo je dobil Nadal ter se tako razveselil uvrstitve v polfinale. Tam ga na rojstni dan čaka Britanec Andy Murray, ki je s 3:0 v nizih izločil nepostavljenega argentinskega tenisača Juana Ignacio Chelo.

Roland Garros, četrtfinale, moški:

Rafael Nadal (ŠPA, 1) : Robin Soderling (ŠVE, 5) 6:4, 6:1, 7:6

Andy Murray (VB, 4) : Juan Ignacio Chela (ARG) 7:6, 7:5, 6:2

Roger Federer (ŠVI, 3) : Gael Monfils (FRA, 9) 6:4, 6:3, 7:6

Novak Djoković (SRB, 2) : Fabio Fognini (ITA) b. b.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.