Šport
91 ogledov

Nadarjeni Hrvat na Guelmina

Na seminarju Luciena Carbina v Ljubljani je bil prisoten tudi Ajlin Ahmić in z v
1/2
Žurnal24 main
Ajlin Ahmić velja za enega najbolj nadarjenih MMA težkašev v Evropi. Če se res lahko nadeja borb z najboljšimi, bo moral dokazati na WFC 12, ko ga čaka borba z Nandorjem Guelminom.

Edina slovenska borilna organizacija World freefight challenge (WFC) je do zdaj še vedno poskrbela za spektakularno borbo težkašev in tako bo tudi na WFC 12: "Proteini.si Showtime". Po pravilih MMA se bosta v ringu sredi dvorane Tivoli v Ljubljani 19. decembra pomerila Avstrijec Nandor Guelmino in Hrvat Ajlin Ahmić. Avstrijec, ki ga navijači poznajo pod imenom The Hun, se bo na WFC boril že tretjič (poraz in zmaga), medtem ko bo Ahmić drugič stopil v ring največje slovenske borilne organizacije. Hrvat velja za enega najbolj nadarjenih MMA borcev v Evropi in prav zanimivo bo videti, če bo tudi po svoji sedmi profesionalni borbi ostal neporažen. Guelmino ima na drugi strani šest zmag, tri poraze (tudi proti slovitemu Semmyju Schiltu) in en neodločen izid.

"Velik, močan in agresiven. To je vse, kar lahko rečem o njem, ker so se vse njegove borbe končale v prvi rundi. Bo primeren izziv, toda jaz že imam taktiko zanj," je za uradno spletno stran WFC Guelmino ocenil 26-letnega Hrvata. "Vem, da je Guelmino zelo kvaliteten borec. Vem, da se dobro bori v stoje ter da ni slab na parterju. Želim pa se boriti z vsakim borcem, ki naj bi bil dober," pa je dejal Ahmić. Razumljivo sta oba borca nasprotniku sporočila, da se mu ne piše nič dobrega. Komu se bo slabše, pa je težko napovedati ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.