Šport
23 ogledov

Naftarji še drugič, izenačenje Bluesa

Patrick Maroon Edmonton Oilers Profimedias
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na petek odigrali dve tekmi play-offa.

Ekipa St. Louis Blues je v drugem krogu končnice lige NHL doma premagala Nashville Predators s 3:2 in izid v zmagah izenačila na 1:1. Rus Vladimir Tarasenko je zadel dva gola za St. Louis Blues, tretjega pa Finec Jori Lehtera. V osmi minuti so sicer domači vodili prek Jamesa Neala, 20 sekund pred koncem uvodne tretjine pa je izenačil Tarasenko.

Po drugem delu igre, ko ni bilo zadetkov, je Nashville ponovno vodil, po treh minutah tretje tretjine je zadel Ryan Ellis. Štiri minute in pol pozneje je izenačil Lehtera, Tarasenko pa je slabe štiri minute pred koncem zagotovil St. Louisu prvo vodstvo v tej seriji z Nashvillom in to po 116 minutah in devetih sekundah igre.

Anaheim dominiral, Edmonton zadeval

Prav tako na zahodnem delu najmočnejše hokejske lige na svetu je v drugi tekmi večera moštvo Edmonton Oilers v gosteh z 2:1 premagalo Anaheim Ducks in povedlo z 2:0 v zmagah.

Naftarji so zmagali v Anaheimu po samostojni akciji obrambnega igralca, Slovaka Andreja Sekere (2. minuta), ter golu Patricka Maroona (27.). Šved Jakob Silfverberg (36.) je znižal zaostanek domačih, ki pa do konca prednosti domačega ledu niso izkoristili, saj jim ni več uspelo premagati razpoloženega vratarja Cama Talbota (39 obramb).

"Priznati moram, da so soigralci pred mojim golom opravili res dobro delo. Prav zato mi je uspelo zaustaviti in ujeti nekaj ploščkov, ki jih drugače verjetno ne bi nikoli. To je tisto, kar je potrebno v končnici, kar vliva ekipi dodatno samozavest. Brez razpoloženega vratarja takih tekem pač ni mogoče dobiti," je menil Talbot. "Naš vratar je bil prvi mož tekme, on je odločil dvoboj, saj je branil takrat, ko smo to najbolj potrebovali. V bistvu je pokazal to, kar kaže že vso sezono," pa je ugotovil Sekera.

NHL, končnica (2. krog):

ZAHOD:
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 1:2  /0:2/
St. Louis Blues - Nashville Predators 3:2  /1:1/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.