Šport
9 ogledov

Najboljša slovenska uvrstitev na Pokljuki

Jakov Fak biatlon zasledovanje Hochfilzen EPA
Jakov Fak je kljub nekoliko slabšemu streljanju prišel do najboljše slovenske uvrstitve na tokratnih tekmah na Pokljuki. Na tekmi s skupinskim startom je bil osmi.

Rus Anton Šipulin je zmagal na tekmi s skupinskim startom na Pokljuki (35:16,8/1). Drugi je bil Francoz Martin Fourcade (+1,2/1), tretji pa Avstrijec Simon Eder (+1,4/1). Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je bil osmi (+29,8/3).

Še na zadnjem streljanju je bil Fak 12., do konca je prehitel štiri tekmovalce, za višjo uvrstitev pa so mu ostali tekmeci po napakah na strelišču preveč ušli. "Gre na boljše, počutim se boljše in še zdaj ne vem, kaj se je zgodilo v petek. Če bi imel tak energetski kolaps v ponedeljek, bi bilo veliko boljše in lažje bi izpeljal ta vikend. Potrudil sem se po najboljših močeh in želja je iz tekme v tekmo rasla. Danes sem grešil na strelišču, v smučini sem bil že zelo hiter," je po tekmi dejal Fak.

Šipulin slavil po padcu Beatrixa

Osmoljenec dirke je bil Francoz Jean Guillaume Beatrix, vodilni v zadnjem krogu, ki je v sklepnem sprintu tekmoval s Šipulinom, potem pa prav pred zadnjim klancem padel in zdrsnil na peto mesto. V francoskem taboru so bili mnenja, da ga je Rus izsilil in se pritožili, a s pritožbo niso uspeli.

"Rad bi se še enkrat opravičil za nastalo. Jaz sem prepričan, da sem napadel pravilno in da je bila situacija čista, je pa v biatlonu pogosto prisoten kontakt. Danes se žal ni izšlo lepo, a zmagal sem po pravilih," je po tekmi dejal Šipulin, ki je priznal, da na Pokljuki ni pričakoval dveh zmag: "V decembru res še nisem pričakoval tako dobrih izidov. Nihče ne ve, kako se bo nadaljevalo, a želim si, da bi šlo tako naprej tudi v Oberhofu." 

"Jaz se na istem mestu nisem odločil za napad, saj sem videl, da ni dovolj prostora. Odločil sem se, da počakam na sklepni sprint in žal mi je, ker na koncu po zapletu nisem imel možnosti za napad. Sem razočaran, ker sem pričakoval boj za prvo mesto, a tako pač je. Krivim lahko sebe, ker sem zgrešil na strelišču, saj bi brez tega zmagal," pa je situacijo nekoliko drugače videl Fourcade, sicer vesel dobrih nastopov na Rudnem polju.

Beatrix, Šipulin in Fourcade so dolgo oblikovali vodilno skupino, ki sta se ji na zadnjem streljanju pridružila še Avstrijec Eder in Šved Frederik Lindström. Peterica je v sklepnem delu med seboj odločila o zmagovalcu, Ederju je do prvih stopničk v sezoni pomagal tudi padec Francoza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.