Šport
7 ogledov

"To je naš teren in ga ne damo"

Jakov Fak biatlon zasledovanje Hochfilzen EPA
Biatlonci so na Pokljuki opravili prve treninge pred zadnjimi tekmami svetovnega pokala v tem koledarskem letu. Prvi slovenski adut Jakov Fak ne skriva, da ima po uspešnem uvodu v sezono visoke cilje tudi na Rudnem polju in dodaja, da bi Slovenci z uspehi na Pokljuki sebi in navijačem polepšali prihajajoče praznike.

Po zadnjih uspehih je vzdušje v ekipi dobro, poudarja glavni slovenski trener Uroš Velepec: "O tem ni treba izgubljati besed." O pričakovanjih na Pokljuki pa: "Pričakujem, da bomo tam, kjer si želimo biti in morda tudi še malo napredovali, a to si želijo vse ekipe in tekmovalci. Upam, da bomo razveselili tiste, ki nas bodo prišli gledat."

Velepec bo na Pokljuki lahko računal na okrepljeno ekipo, saj se po težavah z gležnjem vrača izkušeni Janez Marič, ob njem pa bodo v moški konkurenci nastopili še Jakov Fak, Klemen Bauer, Lenart Oblak in Rok Tršan, v ženski pa Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in mlada Urška Poje. Faku bo z nasveti ob strani stal tudi češki strokovnjak Tomaš Kos.

V četrtek bo prva favoritinja za visoka mesta Gregorinova, nosilka olimpijske kolajne iz Sočija. "Medalja me ni spremenila, ostala sem taka, kot sem bila. Cilji so bili visoki že prej in zdaj so enaki," je povedala tekmovalka, ki se je v novi sezoni dvakrat že uvrstila med deseterico, kot vselej pa si želi stopničke, a je bila doslej za to nekoliko preslaba tekaška forma.

"V Östersundu sem bila presenečena nad izidi, na obeh tekmah pa predvsem nad dobrim streljanjem. Očitno smo delali dobro. Hochfilzen se tekaško žal ni povsem izšel po načrtih, a upam, da tudi tekaška forma počasi prihaja," si je za Pokljuko zaželela izkušena slovenska tekmovalka in pohvalila organizatorje za dobro pripravljene proge.

Želja: najvišja stopnička

Fak je v sezoni že dvakrat stal na zmagovalnem odru. "Seveda si želim nadaljevati z dosežki na tej ravni," je dejal, potarnal nad zgrešenim strelom, ki mu je v nedeljo v Avstriji odnesel zmago, a si zaželel, da bi pod takšnim stresom in pritiskom letos streljal še večkrat. Fak, trenutno tretji tekmovalec svetovnega pokala, ne skriva, da se želi boriti za skupno zmago, zato si želi visokih uvrstitev tudi na Pokljuki. "Moja želja je najvišja stopnička, na koncu sezone pa bomo videli kdo je kje."

Čim višje si želijo tudi ostali Slovenci, realno pa do točk na Pokljuki lahko prideta Bauer in Malijeva ter če je dobro prestal okrevanje, tudi najizkušenejši Marič. "Tekaška forma je v vzponu," pravi Bauer, ki si želi, da bi ponovil zadnjo pokljuško tekmo, ko je prvič v karieri na tekmi dosegel strelsko ničlo. A domači teren vsaj v letošnji sezoni ne bo prednost, saj Slovenci zaradi pomanjkanja snega tukaj še niso trenirali. A tudi za vse kljub temu velja Fakova misel: "To je naš teren in ga ne damo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.