Šport
45 ogledov

Fak z izjemnim tekom do petega mesta

Sport 08.03.2014 Jakov Fak, Pokljuka, svetovni pokal, 12,5 km zasledovalno, mosk Saša Despot
Slovenski biatlonec Jakov Fak je na sprintu za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu kljub kazenskemu krogu osvojil peto mesto.

Na desetkilometrski tekmi je Jakov Fak za 21-letnim Norvežanom Johannesom Thingnesom Boejem zaostal za 22,9 sekunde. Pred Fakom, ta je prehitro streljal pri zadnjem poskusu leže, so se zvrstili le tekmovalci s strelsko ničlo. Na stopničke sta se uvrstila še Nemca Simon Schempp in Andreas Birnbacher, Faka pa je prehitel tudi Avstrijec Dominik Landertinger.

"Jakov ima drugi čas teka, tako da je to zelo dobro. Peto mesto z enim zgrešenim strelom je super, super je tekel, samo mlajši Boe je tekel hitreje. Škoda za tisti strel leže. Štirikrat je lepo zadel v center, potem pa zgrešil levo navzgor. Mogoče je malo grobo sprožil, a to ni takšna napaka, ki bi predstavljala kakšen problem," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec, Fak pa je dodal:"Glede na to, da sem naredil napako, sem zadovoljen s petim mestom. Če pogledamo kdo vse je zraven, fantje niso ravno amaterji, sem lahko zadovoljen."

Drugi Slovenci so ostali brez točk svetovnega pokala. Klemen Bauer je visoko uvrstitev zapravil na drugem streljanju, ko je moral v kazenski krog trikrat in bil 41. Preostali Slovenci so ostali brez nedeljskega zasledovanja. Rok Tršan je bil 76., Lenart Oblak 77. in Peter Dokl 78.

Jutri sta v Hochfilznu na sporedu obe štafeti. Ženske se bodo na pot podale ob 11.00, moški pa ob 14.30. Slovenske barve bodo branile Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje, nato pa še Fak, Bauer, Oblak in Dokl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.