Šport
11 ogledov

Najboljša Slovenca po 20. mestu

Bauer biatlon Pokljuka moška zasledovalna tekma Saša Despot
Klemen Bauer je na prvi individualni tekmi sezone osvojil 22. mesto, Jakov Fak se je uvrstil dve mesti nižje.

Norveški biatlonec Emil Hegle Svendsen je zmagovalec 20-kilometrske tekme svetovnega pokala. V Östersundu je za minuto in 17 sekund premagal Ukrajinca Sergija Semenova. Na tretjem mestu je z zaostankom dveh minut in osmih sekund končal Čeh Michal Šlesingr. Od Slovencev se je najbolje izkazal Klemen Bauer, ki je bil 22.

Svendsen je na prvi posamični tekmi svetovnega pokala v sezoni 2014/15 zadel vseh 20 strelov, Semenov in Šlesingr pa sta bila nenatančna enkrat. Bauer je zgrešil štirikrat, zaostal je štiri minute in 51 sekund. Jakov Fak je osvojil 24. mesto, mimo tarče je meril petkrat, ciljno črto je prečkal pet minut za zmagovalcem. Tretji Slovenec Lenart Oblak je zgrešil osemkrat, zaostal 14 minut in 30 sekund ter končal na 98. mestu.

Glavni trener Uroš Velepec je o nastopu Bauerja in Faka dejal: "Bilo je izjemno težko streljati, tako da si moral imeti veliko sreče, eni so jo imeli več, drugi manj. A bilo je kar v redu za začetek. Kaotično je bilo, pihalo je bolj in manj, predvsem v leže se je še dalo zadevati, v stoje pa ne, če si imel smolo kot Jakov na zadnjem streljanju, ko je počakal dlje časa in potem pač moral postreljati, kar je škoda," o teku Jakova, ki je bil tako hiter kot Svendsen pa dodal: "Boe je sicer tekel hitreje kot Svendsen, a verjetno je tako kot lani, bil je med najboljšimi tekači na prvi tekmi, tako da ni skrbi, kar se tega tiče. Ampak dvajsetica je taka tekma, da je treba streljati čim bolje in tu smo naredili preveč napak za zares vrhunsko uvrstitev."

Bauer je o zadnjih zgrešenih strelih dejal: "To je pač biatlon. Sploh tale disciplina, kjer te vsak zgrešen strel veliko kaznuje. Glede na to da gre za 20-kilometrsko preizkušnjo, je bilo treba zelo taktično pristopiti, tudi zato mogoče bolj rezerviran začetek. Imel sem srečo, da sem tekel skupaj z Bjoerndalnom, ki je bil krog pred mano in sva se ujela na progi. Takoj je lažje, če imaš ob sebi konkurenčnega tekača, sploh na začetku, da dobiš ritem, pa še danes, ko je pihal veter se je poznalo zavetrje. Potem sem lepo stopnjeval, mogoče me je na koncu malo pobralo ampak načeloma sem zadovoljen, z izjemo zadnjega streljanja. Nimam se kaj za pritoževati. Ni bila kakšna katastrofa, občutek ostaja pozitiven."

Slabo je sezono začel Francoz Martin Fourcade, zmagovalec zadnjih treh svetovnih pokalov. Osvojil je 81. mesto, zgrešil šest strelov, zaostal pa deset minut in 19 sekund. V četrtek je v Östersundu ženska tekma na 15 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.