Šport
13 ogledov

Začenja se z mešano štafeto

Fak Gregorin sprejem olimpijci olimpijske igre OI Soči 2014 Mercator Šiška Špela Mohorič
Biatlonce v nedeljo v Östersundu čaka uvodna tekma svetovnega pokala. V mešani štafeti bodoza Slovenijo nastopili Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, ki so danes na prizorišču opravili prve treninge.

"Prave primerjave še nimamo. Fantje so sicer tekmovali s Švedi, tam smo se lahko primerjali s Fredrikom Lindströmom, ki je pred tem dobil švedske tekaške izločilne boje, pri dekletih pa Švedinje niso tako močne in formo je težko ocenjevati. Res je tudi, da so tekmovalci nastopili s smučmi za trening, kjer se ene malo boljše, druge malo slabše. Najbolj pomembno je, da so vsi zdravi. Sezona je dolga, to je le prva postaja, a tukaj bomo postavili izhodišče, na katerem bomo gradili naprej. Moramo ostali potrpežljivi vse do Pokljuke in nato do svetovnega prvenstva," pred nedeljskim uvodom pravi glavni trener Uroš Velepec.

Na prvi tekmi bo Slovenija nastopila v doslej preizkušeni najmočnejši postavi. "Razlike med tekmovalkami se sicer manjšajo, a v prvi predaji potrebujemo izkušeno Andrejo Mali," še pravi Velepec, ki ima v tem trenutku v moški konkurenci celo manjšo izbiro, saj je razlika med Jakovom Fakom in Klemnom Bauerjem ter ostalimi vsaj zaenkrat še prevelika.

Razpoloženje bo odvisno od rezultatov

Tri dni pred tekmo tudi napetost med tekmovalci še ni neznansko velika. "Kar zaznavam, je precejšnja mirnost in samozavest glede na zadnje tekme. A vsak sam ve, kako se je počutil na tekmi, kako je zdržal, kako je lahko dodajal. Zdaj pa prihaja tekma, prva je običajno nervozna, ker noben od tekmovalcev ne ve, kje je. Razpoloženje je nato seveda odvisno od izidov. Upam, da bomo začeli solidno in to nato lahko stopnjevali."

Tudi Velepec pravi, da je mešana štafeta pravi test za uvod, saj gre za relativno kratke nastope. "A konkurenca je ostra, z majhno napako si lahko 12. ali 13., pa čeprav bi se morda lahko boril tudi za stopničke. Fino je, da je tekma malo krajša in odločitev, da se sezona začne z mešano štafeto je kar prava."

V Sloveniji več snega kot na Švedskem

Na Švedskem upajo, da bo kakšna snežinka padla še do sredine prihodnjega tedna, ko bo šlo nato zares tudi v posamičnih disciplinah. Manj snežnih težav imajo slovenski prireditelji decembrske tekme svetovnega pokala na Pokljuki. Tam je že padlo 20 centimetrov snega, nekaj se ga je tudi stopilo, a za prihodnje dni vremenska napoved obljublja pogoje za izdelavo umetnega snega. "Tekmo nam lahko prepreči le še izredna nenadna otoplitev," pravi Tomaž Šušteršič, ki je odgovoren za izvedbo tekme na Rudnem polju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.