Šport
17 ogledov

Fak blizu zmage, na koncu četrti

Jakov Fak EPA
Jakov Fak je imel na zasledovalni tekmi v Östersundu priložnost za zmago, a je bil ob streljanju nenatančen. Ciljno črto je prečkal kot četrti.

Zmagovalec sprinta Martin Fourcade je na zadnjem streljanju zgrešil enkrat in tako Jakovu Faku ponudil možnost za zmago. A slovenskemu biatloncu se ni izšlo, zgrešil je dva strela in tako moral še dvakrat, skupno trikrat, preteči kazenski krog.

V tem času sta ga prehitela Rus Anton Šipulin in Norvežan Emil Hegle Svendsen, za slednjim je Fak v cilju zaostal le za štiri desetinke, pred Avstrijcem Dominikom Landertingerjem pa je v ciljnem sprintu ohranil desetinko prednosti. Klemen Bauer je tokrat po enkrat zgrešil ob tretjem in četrtem prihodu na strelišče, na koncu pa je osvojil 12. mesto ter tako za 14 mest popravil uvrstitev s sobotnega sprinta.

Fak je sicer na strelišče po tretjem krogu prišel kot prvi ter pokril prve štiri tarče stoje, zadnji strel pa je šel mimo, zaradi tega pa ga je prehitel Fourcade, ki je na tekmi zgrešil kar štirikrat. Tudi Bauer je pokril vseh deset tarč leže. 

"To je biatlon, tu je konkurenca taka, kot je ni v nobenem drugem zimskem športu. Kar je med prvih deset ali petnajst oziroma upam trditi med trideset, so fantje, ki lahko pridejo na stopničke. Da si zraven čisto v špici, tako kot je ta trenutek Jakov pa ne nazadnje tudi Bauer, ki se je prebil za štirinajst mest naprej, smo lahko zelo zadovoljni. Jakov na koncu ni imel tiste mirnosti, ki bi jo rabil za zadnje streljanje. Bil je v vlogi tistega, ki ga lovijo, ni bil v vlogi lovca, kar je bistveno težje. Takih situacij je imel malo in za to rabi izkušnje, mislim, da bo z vsako tekmo, ko bo takole spredaj, lažje. Potrudil se je, kolikor se je lahko na strelišču, ampak biti številka ena je relativno težko in ni edini, ki je na koncu naredil napake. K sreči so bile majhne, niso kakšne grozne, ki se jih nebi dalo odpraviti do naslednje tekme," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.