Šport
15 ogledov

Fak tretji na sprintu

Jakov Fak EPA
Jakov Fak je na sprinterski preizkušnji v Östersundu zaostal le za zmagovalcem Martinom Fourcadom in Ondrejem Moravcem.

Jakov Fak je na prvi sprinterski tekmi v sezoni le za štiri desetinke zgrešil drugo mesto, razred zase je bil branilec skupne zmage iz minule sezone Martin Fourcade. Fak je bil tokrat nezgrešljiv na strelišču, za Francozom pa je v teku na 10 kilometrov zaostal za 28,7 sekunde. Tako ima tudi odlično izhodišče pred zasledovalno tekmo.

Hiter je bil v teku tudi Klemen Bauer, ki pa je dvakrat streljal mimo tarče in tako osvojil 26. mesto. Njegov zaostanek znaša 1:34,7. Lenartu Oblaku se ni uspelo uvrstiti na jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo, zasedel je 88. mesto.

Fak, ki je 15. v karieri stopil na oder za zmagovalce, je primerjal prvi dve tekmi z današnjo: "V bistvu sem bil bolj sproščen, ni bilo nič kaj posebej drugače. Rabili smo kakšno tekmo več, da bi prišli v ta ritem, zdaj pa je vse lažje. S streljanjem sem seveda zelo zadovoljen, če je nula, nula, je vse v redu. Moram še pogledati čase, če so bili v nekih normalnih mejah. Mislim, da če sem tako sproščen, se nimam kaj za bati. A vedno je tako, da je en dan boljši, drugi pa slabši. Dnevna forma varira, tako strelska kot tekaška. Vedno je treba biti sproščen."

Ob 14.45 bodo v sprintu nastopile tudi biatlonke. Slovenske barve bodo zastopale Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.