Šport
9 ogledov

Najboljši atlet se vrača na igrišča

gael monfils EPA
Francoz Gael Monfils se je po štirih tednih odsotnosti zmagoslavno vrnil na teniška igrišča. Nekdanji sedmi igralec sveta je v prvem kolu turnirja v Houstonu premagal Američana Jamesa Blaka s 7:6 (5), 7:5.

Francoski teniški as Gael Monfils, ki je znan po samouničevalnem stilu igre, se vrača na zmagovita pota. Eden najboljših atletov v karavani ATP je moral lani zaradi poškodbe kolena počivati skoraj pet mesecev. Septembra se je vrnil na turnirju v Metzu, čez manj kot mesec dni pa je zaradi bolečin v desnem kolenu ponovno izgnili iz teniškega sveta.

Na začetku letošnje sezone se je prebil v četrtfinale turnirja v Dohi, kjer ga je premagal Daniel Brands. V Aucklandu je zaigral v polfinalu, na prvem grand slamu sezone (OP Avstralije) pa je klonil v tretjem kolu. Zaigral je še v Montpellierju (drugo kolo) in Rotterdamu (prvo kolo).

''Počutim se stoodstotno,'' je povedal Monfils, ki je lani odigral samo deset turnirjev. ''Zadovoljen sem s svojim gibanjem. Lahko rečem, da je nočna mora za mano. Minili so štirje tedni, odkar sem nazadnje igral, zato sem bil še bolj osredotočen na zmago. Gledalci so bili zelo pošteni. Vedel sem, da bo težko, saj je James velik ljubljenec občinstva,'' je povedal Francoz.

Monfils med tenisači uživa sloves najboljšega atleta, kar pa se je na dolgi rok izkazalo za zelo uničujoče početje. Francoz je v preteklosti zavračal očitke, da ga poškodbe pestijo zaradi načina igre. Monfilsa se je zaradi izjemne sposobnosti drsanja prijel vzdevek ''Sliderman'' (''Drsalec''), njegova neizprosna obramba pa je postala njegov zaščitni znak.

Sloves raztresenega igralca

Monfils se ponaša z enim izmed najslabših izkupičkov, kar zadeva finalne obračune teniških turnirjev. Čeprav poseduje številne teniške vrline, pa Francoz pogosto zataji v najbolj pomembnih trenutkih. To dokazuje razmerje zmag in porazov v finalih turnirjev ATP: 4:13. Monfils je dvakrat v karieri zaigral v finalu mastersa, in sicer v Parizu. Leta 2009 ga je premagal Novak Đoković, leto kasneje pa Robin Söderling.

Akrobacije, ki jih premore samo Monfils:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.