Šport
42 ogledov

Najdražji dresi v Riu

ameriške gimnastičarke, Rio 2016 Profimedias
Najdražji dresi v Riu so tudi najbolj bleščeči.

Vsaka od peterice ameriških gimnastičark, ki so osvojile zlato v ekipnem mnogoboju, ima osem telovadnih dresov, ki stanejo od 700 do 1.200 ameriških dolarjev. Krasi jih 3.500 do 5.000 kristalov priznanega podjetja Swarovski. Pred štirimi leti so Američanke imele na voljo le po en takšen dres.

Tokratna oblačila proizvaja podjetje GK Elite, ki se ukvarja z gimnastičnimi dresi. Kelly McKeown dizajnira ameriške drese od leta 1996 in olimpijskih iger v Atlanti, ko so bili ti še precej preprosteje oblikovani. "Takrat še nismo imeli tehnologije, da bi vstavila kristale, Vse je bilo treba narediti ročno. Bilo je težaško delo," je dejala McKeownova. Zdaj je drugače, stroj z mehanskimi rokami všije kristale v gimnastično uniformo. "Zdaj nam uspevajo neverjetne reči," je še dejala dizajnerka.

Dres vsebuje najmodernejše in visoko-tehnične materiale, ki omogočajo, da oblačilo, kljub teku, skokom in premetom, ostaja na svojem mestu. Dresi naj bi bili nekaj posebnega tudi zaradi slovesa trenerke Marthe Karolyi, ki se po 44 letih poslavlja od vodenja ameriških olimpijskih reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.